'Facebook verwijdert bewust advertenties van de concurrentie'

'Facebook verwijdert bewust advertenties van de concurrentie'

Concurrerende dienst

Bloom is een start-ups die een manier van authenticatie aan gebruikers aanbiedt waarmee je met één enkel account op verschillende platformen kan aanbieden. Zoals wel meer start-ups dat doen, wilde Bloom groeien door te adverteren op Facebook, maar daar is het misgelopen, want de grote sociale netwerksite blokkeerde de advertenties van het bedrijf.

Bloom-oprichter Jesse Leimgruber is ervan overtuigd dat Facebook het op zijn bedrijf heeft gemunt omdat het een concurrerende dienst aanbiedt. Blooms authenticatiemethode neemt het op tegen onder andere Facebook Login - vroeger bekend als Facebook Connect. Officieel luidt bij Facebook dat Bloom misleidende financiële diensten aanbiedt, verwijzende naar de ban van reclame voor cyptovaluta. Maar Bloom biedt geen financiële diensten aan, op de website van het bedrijf zijn wel de woorden 'ethereum' of 'blockchain' te vinden, maar dat is niets abnormaal.

Facebook reclame blokkeren

Bloom is concurrentie voor Facebook Login

Crypto-reclame

In een reactie stelt Facebook dat de advertenties offline werden gehaald als gevolg van een actie tegen reclame van cryptovaluta die sinds begin dit jaar gestart is. Facebook heeft strenge regels toegepast wat betreft dergelijke advertenties, en op die manier zou de reclame per ongeluk het doelwit zijn geworden.

Leimgruber neemt geen vrede met die analyse van Facebook en stelt dat het al langer reclame op Facebook plaatste, ook na het verbod op crypto-advertenties. Daarom denkt hij dat er wat anders aan de hand is. Leimgruber beweert dat Facebook Bloom als een bedreiging ziet. "Er staan geen regels in hun gebruiksvoorwaarden die stellen dat je niet met hen mag concurreren", aldus de man. "Het feit dat BMW en andere financiële instituties Bloom gebruiken in plaats van Facebook Login zien ze als een bedreiging."

Facebook reclame blokkeren

De homepage van Bloom

Via: CNBC

Lees meer over:
Sociaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties