Facebook nodigt eerste gebruikers voor test met donkere interface uit

Facebook nodigt eerste gebruikers voor test met donkere interface uit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Donker thema voor Facebook

Facebook heeft tijdens zijn jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie F8 aangegeven dat het werkte aan een nieuw uiterlijk voor de Facebook-app en een donker thema voor de desktop-versie. Het nieuwe overwegend witte design met de focus op evenementen en groepen voor de app heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Een optie om de app overwegend zwart te maken is er nog niet. Facebook werkt wel aan een donkere modus voor zijn app.

De browser-variant loopt nog achter maar krijgt misschien wel eerder een donker thema. De eerste Facebook-gebruikers hebben een melding gekregen om de nieuwe lay-out met een donker thema te proberen via onderstaande melding. De nieuwe optie komt meteen in beeld als Facebook wordt gestart maar is ook in het menuutje te vinden als je op je profielfoto tikt.

Donker thema voor Facebook

Donker thema voor Facebook

Donker thema voor Facebook

Naast de donkere modus heeft Facebook nog een aantal wijzigingen doorgevoerd zoals een groter letterytype en meer ronde elementen zoals het Facebook-logo. Niet iedereen is gecharmeerd van het nieuwe uiterlijk maar aangezien dit een test betreft, kan er nog van alles veranderen. Helaas is er geen omweg om het nieuwe uiterlijk van Facebook in de (mobiele) browser te activeren. Geduld is wederom een schone zaak.

Een donkere modus biedt twee voordelen. Ten eerste oogt het rustig, zeker als je je in een donkere omgeving bevindt. Daarnaast scheelt het energie voor AMOLED-schermen, waarbij het weergeven van wit meer energie kost dan bij een gewone lcd. Sinds we steeds meer AMOLED-schermen op smartphones zien, is het logisch dat er meer en meer donkere thema's worden doorgevoerd. Daarbij is de Facebook-app overwegend wit, en kan dus bij AMOLED-schermen meer van de accu vergen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk