Dit is Facebook Stories en zo gebruik je het [+stappenplan]

Dit is Facebook Stories en zo gebruik je het [+stappenplan]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook Stories

Eind januari is Facebook begonnen met het testen van Stories in de Facebook-app. Dit testen gebeurde alleen in Ierland maar zou in de komende maanden wereldwijd worden uitgerold, zo gaf een medewerker van Facebook aan. Nu hebben wij de eerste screenshots in handen gekregen van Facebook Stories.

De functie werkt vanaf versie 116.0.0.4.69 van de Facebook-app, maar het lijkt er op dat Facebook niet iedereen meteen toegang geeft tot Stories. Op de redactie gebruiken we namelijk dezelfde versie maar zien nog geen Facebook Stories.

Wanneer je de nieuwe functie al wel in de Facebook-app ziet, valt meteen op dat deze bijna gelijk is als die van Instagram Stories. Gebruikers van Instagram Stories zullen precies weten hoe het werkt. Voor de anderen hebben we een kort stappenplan hieronder om een eigen verhaal op Facebook aan te maken:

1. Klik op je verhaal

2. Klik op de camera om beelden vast te leggen of selecteer een foto van je telefoon

3. Kies eventueel een filter en/of voeg zelf een tekst, smiley of tekening toe

4. Voeg vervolgens de beelden (eventueel met aanpassingen) toe aan je verhaal

Hierbij kun je er ook voor kiezen om de foto's en video's naar afzonderlijke vrienden te sturen of een bericht ervan te maken.

Overal Stories 

Snapchat was de eerst app met een Stories-functie. In deze Stories of verhalen kun je je verhaal vertellen aan de hand van foto's en video's. Je kunt dan op elk gewenst moment een video of foto toevoegen aan jouw verhaal en deze delen met je vrienden De Stories blijven dan 24 uur in jouw verhaal staan, waarna ze verwijderd worden.

Facebook zag dat dit en besloot de functie te kopiëren. Als eerste werd Instagram voorzien van Instagram Stories en vervolgens kreeg WhatsApp dezelfde functie onder de noemer WhatsApp Status. Ook Messenger krijgt in de komende weken een update met een nieuwe functie waarin je je eigen verhaal kunt delen met vrienden op Messenger, Messenger Day.

Bedankt voor de tip, Robin!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk