Facebook Messenger laat je nu ook videobellen in een groep

Facebook Messenger laat je nu ook videobellen in een groep

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Facebook Messenger

Er zijn inmiddels meer dan 900 miljoen actieve gebruikers van de Messenger-app van Facebook, die de app gebruiken om elkaar berichten, foto's, video's, audiobestanden en emoji te sturen. Ook elkaar (video)bellen is mogelijk en nu heeft de dienst aangekondigd dat groepsvideogesprekken ook mogelijk zijn. De aankondiging werd gedaan via - hoe kan het ook anders - Facebook.

Het bedrijf is begonnen met een globale roll-out van de nieuwe mogelijkheid en als je de laatste versie van de app hebt moet er een icoontje verschijnen van een telefoon in groepsgesprekken. Kwestie van aanklikken en op het volgende scherm kun je aangeven wie je wilt spreken en that's it. Als je net de oproep gemist hebt, maar het gesprek is nog bezig kun je alsnog deelnemen aan het gesprek en je kunt op elk moment zien wie er aan het gesprek deelnemen. Ook kun je net zoals altijd, crossplatform bellen dus mensen met een Androidapparaat of device dat op iOS draait kunnen met elkaar videobellen.

Vanaf april 2014 was het voor iedereen mogelijk om te voipen naar elkaar, oftewel bellen via een internetverbinding en een jaar later liet Mark Zuckerberg al weten dat 10% van dit soort gesprekken werd gevoerd via Messenger. Videogesprekken werden vorig jaar geïntroduceerd en het lag ook in de lijn der verwachting dat videoconferencing ook snel zouden komen, wat nu dus het geval is. Het maximale aantal deelnemers van zo'n gesprek betreft 50 personen.

Beschikbaarheid

Als je de update nog niet binnen hebt gekregen kan het nog even duren, voordat deze ook op jouw toestel wordt aangeboden. Als je Messenger nog helemaal niet op je device hebt staan, kun je deze gratis downloaden via onderstaande button.

Bron: Facebook

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk