Facebook test end-to-end encryptie en verdwijnende berichten in Messenger

Facebook test end-to-end encryptie en verdwijnende berichten in Messenger

End-to-end encryptie Messenger

Facebook is één van de weinige populaire messengers die nog geen gebruik maakt van end-to-end encryptie. Hierbij worden berichten versleuteld verzonden zodat ze, als deze onderschept worden, niet gelezen kunnen worden door anderen. De sleutels om deze weer leesbaar te maken is aanwezig op het toestel van de ontvanger en dus niet onderweg te gebruiken.

De term die Facebook gebruikt voor deze berichten is Secret Conversations en dat is niet voor niets: de berichten kunnen na een bepaalde tijd ook automatisch verwijderd worden. Hierbij kun je precies aangeven hoe lang dit mag duren.

Beschikbaarheid

Deze nieuwe functie wordt getest bij een kleine groep gebruikers en zal later verder uitgerold worden. Het betreft een optie en is dus niet standaard ingeschakeld. Een bredere uitrol zal deze zomer plaatsvinden.

Messenger: gratis sms'en en videobellen
Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Meer info

Lees meer over:
Facebook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties