Facebook Messenger krijgt overal dezelfde emoji

Facebook Messenger krijgt overal dezelfde emoji

1500 nieuwe emoji voor Facebook Messenger

Het lastige van emoji is dat ze onderdeel zijn van een lettertype. Dat betekent dat een emoticon er anders uit kan (en zal!) zien op Android dan op een iPhone. Er wordt wel gebruik gemaakt van een standaard om te bepalen welke emoji meegeleverd moeten worden met een besturingssysteem om niet uit de toon te vallen, maar dan gaat het alleen maar om een omschrijving: voor de plaatjes zelf moeten de makers van een besturingssysteem zelf zorgen.

Dit is dan ook de reden dat je wellicht eens 'vierkante blokjes' gezien hebt waar eigenlijk een emoji zou moeten staan: jouw besturingssysteem ondersteunde dat teken, in dit geval een emoji, nog niet. Verschillende makers van berichten-apps hebben er dan ook voor gekozen om dit probleem min of meer te omzeilen. Dat zie bij WhatsApp: de emoji zien er bij WhatsApp op alle toestellen en ook op de desktop hetzelfde uit. Wanneer er nieuwe emoji of mogelijkheden worden toegevoegd, bijvoorbeeld toen WhatsApp ondersteuning kreeg voor huidskleuren in emoji, is de verwarring slechts van korte duur en houdt op als iedereen zijn WhatsApp-versie geüpdatet heeft.

Facebook gaat om verwarring te voorkomen zelf ook eigen emoji uitbrengen. Het gaat om maar liefst 1500 nieuwe emoji die op alle platformen waar Messenger op draait te vinden zullen zijn.

Diversificatie

De nieuwe emoji zijn geslachtsneutraler dan voorheen. Dat houdt in dat je nu bijvoorbeeld ook kunt kiezen voor een vrouwelijke politieagent en een vrouwelijke hardloper.

Verder is het mogelijk om verschillende huidskleuren voor emoji te kiezen en kunnen gezinnen met verschillende samenstellingen, zoals twee vaders of twee moeders, worden gekozen.

Beschikbaarheid

Facebook begint vandaag met de uitrol van de nieuwe emoji in zijn apps en op het web.

Bron: Facebook

Messenger: gratis sms'en en videobellen
Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer