Facebook Messenger en Live krijgen zelfmoordpreventie-functies

Facebook Messenger en Live krijgen zelfmoordpreventie-functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Suicide Prevention Tools

Facebook voelt de behoefte om zich als sociaal netwerk niet alleen te richten op het nieuwsoverzicht, advertenties en andere inkomsten, maar ook te verbinden op het menselijke vlak. Zo wordt er in het geval van (natuur)rampen, aanslagen en calamiteiten, de Safety Check gebruikt, waar je aan kunt geven dat je veilig bent. je familie en vrienden zijn dan op de hoogte van jouw situatie in het geval van een ramp.

Nu wil Facebook zijn kennis en technologie ook inzetten op het gebied van zelfmoordpreventie. Daarvoor hebben ze tools ontwikkeld die moeten helpen bij de preventie van suïcidale gebruikers. Nu kunnen gebruikers bij verontrustende berichten op Messenger of in een Facebook Live-video, deze rapporteren bij Facebook. Gebruikers kunnen dan zelf contact leggen met de suïcidale persoon, adviezen lezen of een hulplijn inschakelen.

Hulpverleners kunnen ook via het sociale netwerk contact zoeken met deze mensen. Volgens Facebook moet elk obstakel weggenomen worden zodat er makkelijker contact gelegd kan worden en sneller hulp geboden kan worden. Ook zet het bedrijf kunstmatige intelligentie in om statusupdates met verontrustende berichten beter op te kunnen sporen. Vooralsnog kan deze techniek niet ingezet worden bij berichten op Messenger en Facebook Live, maar Facebook geeft aan daar mee bezig te zijn.

De zelfmoordpreventietools worden allereerst in de Verenigde Staten getest. Het is niet bekend of en wanneer deze functies in andere landen beschikbaar komen.

Bron: Facebook

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk