Facebook lanceert Marktplaats-concurrent in Nederland en België

Facebook lanceert Marktplaats-concurrent in Nederland en België

Marketplace

Marketplace is al beschikbaar in zestal landen, waaronder Australië, Canada, Chili, Mexico, Nieuw Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Gebruikers kunnen hier van alles kopen of verkopen, van babykleertjes tot oude PlayStation-consoles. Nederland en België worden hier nu aan toegevoegd.

Momenteel worden hier de verkoopgroepen in Facebook voor gebruikt, en deze zijn erg populair. Zo populair zelfs dat ze een serieuze concurrent voor Marktplaats zijn geworden. Volgens experts is Facebook een 'natuurlijke plek' om te handelen. Het is laagdrempeliger en je weet waar de artikelen vandaan komen, door even op het profiel van de verkoper te kijken.

Marketplace zal als extra tabje in de Facebook-app te zien zijn, maar heeft nog geen betaalsysteem, zoals Marktplaats al wel heeft. Marktplaats zelf ziet dat de handel via Facebook groeit maar vreest deze groei niet. Zij focussen zich op veiligheid en bestrijding van fraude.

Facebook Marketplace op een iPhone

Facebook zit niet stil. Ze gaan de strijd aan met YouTube door Facebook Watch uit te rollen, en foto's in het nieuwsoverzicht kunnen nu ingezoomd worden. Facebook is ook in Nederland erg populair. Zo'n 7,1 miljoen Nederlanders checkt dagelijks zijn of haar Facebook-tijdlijn. Dat is 77% van de 9,2 miljoen Nederlanders die de app geïnstalleerd hebben op hun smartphone

Beschikbaarheid Facebook Marketplace

De uitrol in de eerste zes landen heeft volgens Facebook al gezorgd voor de handel in 18 miljoen producten. De toevoeging van 17 landen zal het aantal producten snel laten oplopen. Wanneer het Marketplace-icoontje in de Facebook-app zichtbaar zal zijn, weten we niet. Dit zal in ieder geval in de komende dagen gebeuren.

Via: Facebook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer