Donkere modus verschijnt in Facebook Lite-app, zo schakel je hem in

Donkere modus verschijnt in Facebook Lite-app, zo schakel je hem in

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Facebook Lite

Misschien al eens gehoord van Facebook Lite? Het is een officiële Facebook-app gericht op landen met slechte dataverbindingen: in tegenstelling tot de ‘standaard’ Facebook-app, gebruikt de Lite-variant minder mobiele data. Om het dataverbruik nog iets terug te schroeven, kunnen gebruikers de databesparing-modus inschakelen. Naast het lage(re) dataverbruik van de Facebook Lite-app, gaat de app ook een stuk zuiniger om met de interne opslag van je telefoon. Heb je een Android Go-telefoon? Dan is de 'Lite-versie' van Facebook voor jou gemaakt, je krijgt er vanaf heden zelfs een donkere modus bij.

Facebook Lite

Facebook Lite was eerder enkel beschikbaar met een licht thema

Sinds de grote Facebook-update in 2019, heeft de volledige interface een wit likje verf gekregen. Het ziet er overdag, afhankelijk van je eigen voorkeur, misschien prima uit. In de avond ligt dat toch net iets anders: daar biedt de socialmediagigant nu een oplossing voor. Het is opvallend dat de Lite-app zijn donkere modus eerder ontvangt dan de Facebook-app die sinds jaar en dag gebruikt wordt. De app kreeg in oktober kortstondig een donker thema te zien; sindsdien bleef het echter stil. Met de Lite-app is Facebook direct een brede uitrol gestart. Op de Androidworld-redactie was de functie per direct beschikbaar.

Stappenplan

Facebook heeft het inschakelen van de donkere modus erg gemakkelijk gemaakt in de Lite-app. Heb je de applicatie nog niet geïnstalleerd staan, dan kan je hem via de Google Play Store downloaden op je telefoon. Let op: deze stappen werken niet voor de Facebook-app (non-Lite), die kreeg nog geen toegang tot een donkere modus, maar zal dat op termijn wel gaan ontvangen.

> Open de Facebook Lite-app en klik rechtsboven op het hamburger-menu

> Scrol naar beneden tot je de functie ‘donkere modus’ tegenkomt

> Klik op de instelling, om de donkere modus direct in te schakelen

Zoals gewoon met de Facebook Lite-app, is de donkere modus vrij basaal. Gebruikers krijgen geen opties om de donkere modus in- of uit te schakelen in samenwerking met het systeemthema van Android 10. Wil je overdag de lichte modus gebruiken? Dan zal je de functionaliteit handmatig uit moeten schakelen. Een vreemde zet, gezien de WhatsApp-applicatie nog wel toegang kreeg tot de mogelijkheid om de systeemthema en de chatapplicatie samen te laten werken. Gaan jullie de Lite-app uitproberen, of blijven jullie wachten op een donker thema voor de krachtigere Facebook-app? Laat het ons weten in de reacties.

Facebook Lite

Facebook Lite

Facebook Lite is een lichtere versie van de officiële Facebook-app. Deze versie is veel kleiner dan de normale app en gebruikt daarnaast ook nog een veel minder ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk