Facebook test donkere modus bij steeds meer gebruikers

Facebook test donkere modus bij steeds meer gebruikers

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook met een donker thema

Facebook bezit meerdere chatapps die nu allemaal voorzien van een donkere modus, Instagram, Messenger en WhatsApp. Het wachten is nu nog op de Facebook-app zodat de fans van donker gekleurde apps ook deze app 'op zwart' kunnen zetten.

Het bedrijf heeft tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie F8 in 2019 aangegeven dat het werkte aan een nieuw uiterlijk voor de Facebook-app en een donker thema voor de desktop-versie en nodigde de eerste gebruikers uit om deel te nemen aan een test hiervoor. Vorig jaar doken er ook regelmatig screenshots van de Facebook-app op met donker gekleurde onderdelen. Facebook test de optie dus al een tijdje onder een klein groepje gebruikers.

Het lijkt er nu op dat de test wordt onaangekondigd uitgebreid aangezien meer en meer gebruikers donkere elementen in de Facebook-app zien. Ook Androidworld-lezer Thom neemt blijkbaar mee aan een test. Hij deelde deze screenshots met ons.

Screenshot van Facebook met een donker thema

Zoals je kunt zien, is het donkere thema voor de app nog niet klaar. Veel elementen worden nog in de vertrouwde witte en blauwe kleuren getoond.

Lancering donker thema

Gezien het tijdsbestek dat het bedrijf neemt voor de ontwikkelingen van dit soort zaken, kan het duren voordat we de donkere modus uiteindelijk in de app mogen verwelkomen. Wanneer de Facebook-app wordt voorzien van een donker thema is niet bekend.

Facebook heeft begin deze week wel aan CNet aangegeven dat de desktopversie een nieuw ontwerp, inclusief donker thema, krijgt. Dit ontwerp moet nog voor de lente voor iedereen beschikbaar zijn.

Screenshot van Facebook met een donker thema

Screenshot van Facebook met een donker thema

Bedankt, Thom!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk