Facebook dark mode: zo stel je de donkere modus in

Facebook dark mode: zo stel je de donkere modus in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Heel veel populaire apps hebben een donkere modus zoals Twitter, WhatsApp, Instagram en natuurlijk onze AW Reader. Facebook heeft ook zo'n dark mode. We leggen uit waarom deze donkere modus handig en natuurlijk hoe je dit inschakelt in de app. Het is heel makkelijk!

Facebook donkere modus op Android

Facebook heeft veel van zijn apps van een donkere modus voorzien, zoals Instagram, Messenger en WhatsApp. De Facebook-app bleef nog achter maar daar komt nu verandering in. De donkere modus voor deze app is vrijwel voor iedereen beschikbaar.

Een donkere modus biedt vele voordelen. Ten eerste worden alle witte schermen in de Facebook-app donker gekleurd. Dat oogt rustiger, zeker als je in de slaapkamer nog even je berichten wilt checken zonder de hele ruimte te verlichten. Een donkere modus kan bij AMOLED-schermen ook voor stroombesparing zorgen, omdat het weergeven van witte vlakken op deze schermen meer energie kost dan bij lcd-schermen. Alleen maakt Facebook geen gebruik van een diepzwarte weergave maar van donkergrijze tinten. AMOLED-schermen zullen dus niet profiteren van extra stroombesparing bij het gebruik van de donkere modus in de Facebook-app.

Facebook dark mode: zo stel je de donkere modus in

Facebook donkere modus inschakelen

Wil je de donkere modus in Facebook inschakelen om je ogen en de accu van je telefoon te sparen? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Open de Facebook-app
  2. Tik rechtsboven op de streepjes
  3. Scroll naar onderen en tik op Instellingen en privacy -> Instellingen
  4. Onder Voorkeuren verschijnt de optie Donkere modus. Tik erop.
  5. Kies nu je gewenste instelling (aan, uit of Systeeminstellingen). Met de optie Systeem volgt de app je systeeminstellingen.
Facebook dark mode: zo stel je de donkere modus in
Meer Facebook-tips

Je kunt op Androidworld voor al je vragen over Facebook terecht. We hebben alvast een aantal leuke tips voor je gevonden, waar je direct mee aan de slag kunt:

Heb jij de donkere modus al voor de Facebook-app ingesteld? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk