Facebook toont berichten vanaf nu in chronologische volgorde

Facebook toont berichten vanaf nu in chronologische volgorde

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook laat, net als veel andere platforms zoals Reddit, Twitter en Instagram, een feed zien die een algoritme voor je bepaalt. Dit algoritme weet welke Facebook-berichten jij vindt, bijvoorbeeld omdat je ze geliket hebt, en zal deze dan ook vaker laten zien. Hierdoor kan je heel makkelijk nieuwe inhoud ontdekken, maar de berichten van familie en vrienden raken zo wel ondergesneeuwd. Daar gaat Mark Zuckerberg nu wat aan doen.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

Facebook tijdlijn in chronologische volgorde bekijken

Je kan nu al de recente berichten bovenin de tijdlijn in Facebook laten weergeven. Dat werkt op deze manier. Die manier komt wel met een nadeel. Je kan, in tegenstelling tot Twitter, niet standaard recente berichten op je tijdlijn laten weergeven. Je moet de optie dus telkens opnieuw inschakelen.

Meta-ceo Mark Zuckerberg heeft nu aangekondigd dat Facebook-gebruikers meer controle krijgen over de berichten die ze in hun tijdlijn te zien krijgen. Dat gaat gebeuren met het nieuwe Feeds. Dat is een nieuw tabblad waar je gemakkelijk de meest recente berichten van je vrienden, pagina's en groepen kunt vinden. Je kunt daar ook een favorietenlijst samenstellen van de vrienden en pagina's die je het belangrijkst vindt en zo een gepersonaliseerd content-overzicht maken.

Facebook toont berichten vanaf nu in chronologische volgorde

Tenslotte geeft Facebook het eerste tabblad dat je ziet als je de Facebook-app opent een nieuwe naam: Home. Home vormt volgens het platform "het startpunt voor het ontdekken van content, het genieten van entertainment en het maken van connecties." Je ziet hier dus nog de berichten die het algoritme van Facebook voor je heeft gevonden.

Facebook merkt op dat de wijzigingen en introductie van het tabblad Feeds in de komende week wereldwijd zullen worden uitgerold. Zie je de wijzigingen nog niet in je Facebook-app ziet, wees geduldig dus. Ben jij blij met deze wijziging voor Facebook? Zie je ze al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Alle Facebook-tips

Je vindt ons complete Facebook tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over het sociale netwerk op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk