Facebook-app: 1,1 miljoen minder installaties in Nederland

Facebook-app: 1,1 miljoen minder installaties in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook-app minder populair

Medio 2018 bleek uit een Amerikaans onderzoek dat 44% van de Amerikaanse jongeren ervoor had gekozen om het sociale netwerk Facebook de rug toe te keren. Daarnaast had een kwart van de Amerikanen de Facebook-app van hun smartphone verwijderd. Bij respondenten tussen de 18 en 29 jaar stond het percentage op maar liefst 44 procent. Van de Amerikanen tussen de 30 en de 49 jaar had bijna een kwart de app gedeïnstalleerd.

Nu is er ook onderzoek gedaan naar de populariteit van de app onder de Nederlandse bevolking. Uit dit onderzoek blijkt dat tussen het vierde kwartaal van 2017 en het derde kwartaal van 2018 de penetratie van de Facebook-app op Nederlandse smartphones met 1,1 miljoen installaties gedaald. De Facebook-app stond in het laatste kwartaal van 2017 nog bij 74 procent van alle Nederlanders op de smartphone geïnstalleerd. In het derde kwartaal van 2018 was dit nog maar het geval bij 68 procent van alle smartphones.

Facebook Messenger vertoont ook een daling in het aantal installaties. Deze app stond in het derde kwartaal van 2018 minder vaak geïnstalleerd op smartphones dan in het laatste kwartaal van 2017. Het verschil tussenbeide is ruim 850.000 installaties.

Instagram en Snapchat groeien

Aan de andere kant signaleert het onderzoek een groei voor Instagram en Snapchat. Snapchat wordt overigens minder geïnstalleerd in de leeftijdscategorie jonger dan 30 jaar. Deze daling heeft zich ongeveer tegelijkertijd ingezet met de nieuwe interface van Snapchat, die op zijn zachts gezegd niet zo goed ontvangen is. Veel jongere gebruikers zijn toen afgehaakt.

Instagram GIF

Via: Telecompaper

Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..
Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk