Facebook geeft statusupdates meer kleur

Facebook geeft statusupdates meer kleur

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook

Facebook is druk met het testen en implementeren van nieuwe mogelijkheden. Zo biedt het bedrijf de mogelijkheid om kerstkaarten in de app te versturen en vanaf vandaag ook het gebruik van een gekleurde achtergrond in berichten. Sommige 'kleurfilters' tonen verloop in kleur, wat het stijlvoller eruit laat zien. Eerder maakte Facebook het lettertype van korte tekstupdates al groter om de posts meer op te laten vallen.

Facebook heeft bevestigd dat achtergrondkleuren de komende dagen beschikbaar worden gemaakt voor alle Android-gebruikers. Mensen die deze functie in de Facebook-app zien, komen de gekleurde berichten ook in hun nieuwsoverzicht tegen, maar het is de bedoeling dat straks iedereen de gekleurde achtergronden ziet, ook op iOS en op het web.

Klaarblijkelijk ziet ook Facebook dat veel mensen visueel zijn ingesteld en eerder geïnteresseerd zijn in opvallende beelden dan stukken tekst in hun nieuwsoverzicht. CEO Mark Zuckerberg heeft vaker aangegeven dat media als video, 360 graden-video en Virtual Reality steeds meer op Facebook te zien zal zijn in de toekomst. Natuurlijk zal tekst ook belangrijk blijven en een gekleurde achtergrond kan deze aantrekkelijker maken. De nieuwe optie is dan ook alleen mogelijk bij tekstberichten.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen steeds minder zelf berichten posten op Facebook maar steeds meer content delen. Ondanks dat Facebook deze uitkomsten afzwakt, probeert het bedrijf het schrijven van berichten aantrekkelijker te maken bijvoorbeeld door het grote lettertype dat nu wordt getoond bij korte berichten. Tezamen met de gekleurde achtergrond zou de betrokkenheid bij tekstberichten op dit sociale netwerk groter moeten worden.

Zelf gekleurde achtergronden bij Facebook-berichten gebruiken

Facebook biedt de optie gekleurde achtergronden te gebruiken nog niet bij alle gebruikers aan, maar de komende dagen moeten alle Android-gebruikers deze optie wel krijgen. Wanneer je dan een 'gewone' statusupdate schrijft, zonder link of afbeelding, krijg je de mogelijkheid de achtergrondkleur te wijzigen.

Ben jij deze mogelijkheid al tegengekomen in de Facebook-app?

Bron: TechCrunch

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk