Ervaar kunst nu met augmented reality in Google Arts Culture

Ervaar kunst nu met augmented reality in Google Arts Culture

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan nu zelf een deel uitmaken van kunstwerken dankzij de Art Filter in de Google Arts & Culture-app. Zet een eeuwenoude Japanse helm op het hoofd, draag een Egyptische ketting of bekijk hier nog meer voorbeelden.

Google Art Filter

Google Arts & Culture is de app die je kunstwerken laat ontdekken van bij je thuis, gewoon met behulp van je smartphone of pc. Een dergelijke doelstelling is nooit meer relevant geweest voor de cultuursector dan nu in coronatijden. Arts & Culture lanceert vijf nieuwe Art Filters die je kunst van heel dichtbij helpen ervaren door er zelf aan deelnemen in een augmented reality-ervaring. Meer bepaald gaat het om de volgende creaties:

> Johannes Vermeer - Het meisje met de parel

> Japanse helm met Tengu-masker en kraaien

> Vincent van Gogh - Zelfportret

> Frida Kahlo - Zelfportret met aap

> Egyptische faience kraagketting

Word deel van het kunstwerk

Het sterke aan de nieuwe functie is dat je eerst een woordje uitleg kan krijgen over het werk alvorens je er zelf aan deelneemt. Zo leer je bijvoorbeeld dat Japanse smeden in de 16e eeuw helmen en pantser maakten die geïnspireerd zijn door mythologische figuren. Vervolgens kan je de helm op je hoofd zetten en een leuke selfie nemen. Bij 'Het meisje met de parel' kan je dan weer de oorbel dragen uit het werk, terwijl je zelf deel kan uitmaken van het bekende 'Zelfportret' van Johannes Vermeer.

Je vindt de Art Filters in de Arts & Culture-app door op het camera-icoontje in het midden te tikken.. In de app kan je ook uitgestorven wezens weer tot leven toveren, je foto's omzetten in een bekend schilderij of een bezoek brengen aan het huis van Anne Frank.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Arts & Culture? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture

De Arts & Culture-app neemt je mee naar musea, klassieke concerten en dansvoorstellingen van over de hele wereld. Deze applicatie biedt dezelfde inhoud als de of ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk