Fortnite-ontwikkelaar Epic Games koopt videochat-app Houseparty

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games koopt videochat-app Houseparty

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Houseparty en Epic Games

Epic Games heeft Life on Air gekocht, het bedrijf achter de videochat-app Houseparty. Dat maakt Houseparty bekend in een blogbericht. De app is vooral bekend omwille van zijn toegankelijke groepsgesprekken met maximaal acht personen. Gebruikers hoeven elkaar niet op te bellen, maar kunnen zo in elkaars videochatgesprekken stappen, en dat eenvoudige concept slaat vooral aan bij tieners.

"Houseparty brengt mensen samen en dat zorgt voor positieve, sociale interacties in real-time." zegt Tim Sweeney, de CEO van Epic Games. "Door samen te werken kunnen we nog meer leuke, gedeelde ervaringen op poten zetten, dan wat we alleen zouden kunnen", zegt Sweeney.

Screenshot van Houseparty in de Play Store

Toekomstplannen

Voorlopig verandert er niets voor Houseparty-gebruikers, want de app- en gebruikersgegevens worden niet gedeeld met Epic Games. Wat de langetermijnplannen van Epic Games zijn, is nog niet duidelijk. Mogelijk wil de maker van Fortnite dat de ontwikkelaars van Houseparty een videochatdienst maken voor de spellen op zijn Epic Games Store. Anderzijds zouden er ook integraties van Houseparty kunnen komen.

Houseparty werd ontwikkeld door de makers van de populaire Meerkat-app voor livestreaming die inmiddels niet meer bestaat. De app kende vooral successen in 2015 en 2016, maar volgens cijfers van Sensor Tower, dat de applicatiemarkten analyseert, is het aantal downloads van Housparty al een tijdlang dalende. In totaal werd de app 35 miljoen keer gedownload op Android en iOS gecombineerd. Vorig jaar hebben 3,7 miljoen nieuwe gebruikers de app gedownload in het eerste kwartaal, maar in 2019 besloten slechts 2,3 miljoen gebruikers om Houseparty uit te proberen.

Wat denk jij dat we mogen verwachten van Houseparty en Epic Games? Heb je ooit Meerkat of Houseparty gebruikt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Fortnite Android verschijningsdatum

Houseparty

Houseparty

Houseparty is een app om mee te videochatten met meerdere personen en staat sinds februari 2016 in de Play Store. Het lijkt geen banden te hebben met Meerkat, de liv ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk