Entertainment apps enorm in de lift op de Play Store en dalende op iOS

Entertainment apps enorm in de lift op de Play Store en dalende op iOS

Entertainment-apps

Entertainment apps vormen een brede categorie, met gratis videoplatformen als YouTube, tot abonnementsdiensten als Netflix en videospelers. SensorTower, een bedrijf dat onderzoek doet naar de App Store en Play Store, heeft opmerkelijke cijfers gedeeld over dit soort apps wat betreft het eerste kwartaal van 2019.

De Play Store was goed voor 75 procent van de entertainment-app downloads, vergeleken met 25 procent voor de App Store. Dat is een opvallende trend, want in het eerste kwartaal van 2016 was het verschil tussen beide applicatiemarkten nog een stuk kleiner. Op Googles applicatiewinkel gebeurde toen 53 procent van de downloads en 47 procent gebeurde op de App Store.

Tabel en grafiek over entertainment-apps

Duidelijke trend

Het waren YouTube en Netflix die helemaal bovenaan de top 10 van populairste apps pronken op beide applicatiewinkels. YouTube Kids is dan weer de sterkste stijger in de tabel, want de applicatie is sinds het eerste kwartaal van 2019 de top 10 in geklommen en neemt meteen de vijfde plaats in. Dat komt omdat de app naar meer markten uitgerold werd, onder meer ook naar Nederland.

Tabel en grafiek over entertainment-apps

Het is opvallend dat gebruikers na verloop van tijd op een heel andere manier met Googles Play Store omgaan. In verhouding zijn er veel meer Android-gebruikers dan iPhone-eigenaars, maar zaken als entertainment-apps en betaalde apps vielen traditioneel beter in de smaak op iOS. We zien nu dat ook Android-gebruikers steeds meer bereid zijn om geld uit te geven aan apps en microtransacties, en we zijn erg benieuwd hoe deze verhouding tussen beide platformen verder blijft evolueren.

Koop jij geregeld apps in de Google Play Store of content uit microtransacties? Wat zijn jouw meest gebruikte entertainment-apps? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube Kids
YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

Meer info

Netflix
Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Meer info

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties