Engelstalige Google Assistent krijgt nieuwe stem van Issa Rae

Engelstalige Google Assistent krijgt nieuwe stem van Issa Rae

Google Assistent en Issa Rae

Google schakelt graag de hulp in van Amerikaanse celebrities om zijn slimme hulpje te voorzien van een nieuwe stem. John Legend leende eerder al eens zijn stem uit aan Google, en nu is het de beurt aan Issa Rae. Issa Rae is een Amerikaanse actrice, schrijver, regisseur, producent en maker van webseries zoals Insecure en Awkward Black Girl.

Dit keer gaat het wel om een zogenaamde 'cameo voice' die antwoord geeft op een aantal standaard vragen en tijdelijk in Google Assistent beschikbaar is. Voorbeelden van vragen die Google geeft zijn:

“Hey Google…”

Je kan Issa Rae's stem in de assistent selecteren via: Settings > Google Assistant > Assistant > Assistant Voice naar. Je ziet hier dan een lijst met stemmen die je kunt selecteren om een voorbeeld te beluisteren. De stem werkt op smart displays, Google Home-speakers en andere Google Assistent-devices. Sinds kort kun je ook luisteren naar een Nederlandse mannelijke stem. Welke stem heb jij geselecteerd?

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties