Elon Musks Twitter 2.0-plan voorgesteld: nieuwe functies, hoge verwachtingen

Elon Musks Twitter 2.0-plan voorgesteld: nieuwe functies, hoge verwachtingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Elon Musk heeft meer inkijk gegeven in de toekomstplannen voor Twitter. Het sociale netwerk pakt uit met nieuwe functies en verbeteringen voor huidige diensten. Daarnaast wil Musk laten zien dat Twitter op bepaalde manieren vooruit is gegaan sinds zijn overname.

Twitter 2.0-functies

Er staat een nieuwe baas aan het hoofd van Twitter, dat heeft iedereen bij het Amerikaanse bedrijf al kunnen voelen na een grote ontslagronde en problemen met accountverificaties. Heel wat valse gebruikers kregen een geverifieerd account, iets waarvoor ze simpelweg konden betalen.

Musk maakte al bekend dat het systeem voor accountverificaties wordt uitgediept met kleuren voor verschillende soorten van accounts, maar er komen nog meer verbeteringen aan, dat blijkt uit een presentatie die hij op Twitter deelt, het zogenaamde Twitter 2.0-app. We sommen enkele verbeteringen op:

  • Privéberichten krijgen encryptie: een privacyfunctie die al vaker door gebruikers werd gevraagd.
  • Lange tweets: een systeem dat al eerder in de code van Twitter is gelekt. Twitter moet zo beter geschikt zijn voor het delen van nieuwsartikelen.
  • Betalingen in Twitter: Elon Musk deelt nog geen details over de werking van deze functie.
  • Advertenties als entertainment: Twitter krijgt advertenties die meer moeten aanvoelen als gewone content. Adverteerders krijgen dan vermoedelijk meer waardevolle gegevens over de interesses van gebruikers om reclame op maat aan te bieden. Zo moet ook Twitter meer aan de reclame verdienen.
  • Focus op video: Twitter wil meer videocontent aantrekken, maar we krijgen niet te zien hoe dat gaat gebeuren. Mogelijk met een verbeterde mediaspeler, Handige tools voor contentmakers en nieuwe functies voor livestreams. 

Positieve Twitter-cijfers?

Verder toont Elon Musk ook cijfers die moeten aantonen dat Twitter een goede richting uitgaat sinds zijn komst. De nieuwe baas kreeg namelijk vanuit veel hoeken kritiek te horen. In grafieken laat Musk nu zien dat Twitter nooit meer nieuwe gebruikers heeft mogen verwelkomen dan sinds de periode in oktober en november dat hij aan het roer kwam van het bedrijf. De miljardair toont ook dat er daarnaast meer dagelijkse Twitter-gebruikers zijn die meer tijd spenderen op het platform.

Het is verder ook opvallend dat er volgens Elon Musk minder haat werd verspreid met tweets, maar daar kunnen we ons vragen bij stellen. Twitter heeft zijn aanpak wat betreft moderatie niet gewijzigd, dus een mogelijke verklaring kan zijn dat er gewoon minder gemodereerd is, waardoor het lijkt alsof er minder tweets zijn geplaats met kwade boodschappen.

Meer valse accounts

Musk geeft ook inzicht in de gevallen van impersonaties, ofwel nepaccounts op Twitter. Die accounts zijn sterk toegenomen op het moment waarop iedereen een geverifieerd account kon kopen. Twitter heeft dat systeem daarna weer aan banden gelegd en het aantal nepaccounts is toen weer afgenomen. Musk maakte eerder al bekend dat vanaf vrijdag 2 december het nieuwe systeem voor accountverificaties ingaat, waarbij verificaties nu handmatig worden gecontroleerd om impersonatie tegen te gaan.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Twitter? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Afbeelding: 'Elon Musk', Daniel Oberhaus, CC BY 2.0

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk