EcoScan weet raad: in welke afvalbak hoort een lege zak chips?

EcoScan weet raad: in welke afvalbak hoort een lege zak chips?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

EcoScan

Veel mensen scheiden hun afval en doen dit graag om het milieu te ontzien maar door alle verschillende materialen en verpakkingen is het scheiden van afval te moeilijk geworden. Er zijn ook zoveel verschillende soorten verpakkingsmaterialen en dat kan het wel eens erg lastig worden om het materiaal in de juiste afvalbak te deponeren. Rick Buiten, de bedenker en ontwikkelaar van de EcoScan-app wil met de app een antwoord geven op de vragen: in welke afvalbak moet dit stuk afval?

Screenshot van EcoScan

De app herkent afval door de smartphonecamera erop te richten. Vervolgens krijg je advies over in welke afvalbak of afvalcontainer het afval gegooid kan worden. Is het object eigenlijk te goed om weg te gooien, dan raadt de app de kringloopwinkel aan. Als je afval fotografeert, moet je er wel voor zorgen dat het afval binnen de lijntjes staat, anders kan de app het niet goed herkennen. Meerdere objecten op één foto is ook niet bevorderlijk voor een juiste herkenning. Als je eenmaal op de sluiterknop in de app hebt gedrukt, gaat de app nadenken. Ik heb een speelgoedbeertje door de app laten scannen, deze mocht bij grofvuil. De plant kan in de gft-container, een toetsenbord dat niet defect is kan naar de kringloopwinkel en de plastic fles kan bij het plastic of restafval als dit niet ingezameld wordt.

Screenshot van EcoScan

Grapje

Rick Buiten vertelt tevens dat grappenmakers inmiddels ook handig gebruik weten te maken van de EcoScan- app: ‘Zo nu en dan maakt iemand een foto om te vragen waar hij of zij zijn (ex-)partner kan dumpen’, Volgens Rick valt dit in de categorie ‘Uitzonderlijk/ongeldig afval’, net als huisdieren overigens want voor deze twee is de app natuurlijk niet gemaakt.

In de lijst met meest gefotografeerde producten door de app staan onder andere chipsverpakkingen, drinkverpakkingen, papier (kranten en tijdschriften), karton, koffiemokken, glazen flessen en potten, drinkglazen (restafval, geen glasbak), plastic flessen en afstandsbedieningen.

EcoScan downloaden

Wil je je afval ook eens fotograferen met EcoScan? Downloaden kan via de knop hieronder. De app is gratis met advertenties. Deze advertenties verdwijnen met een in-app-aankoop van € 0,99.

EcoScan

EcoScan

De EcoScan-app maakt het mensen gemakkelijk om hun bijdrage aan een beter milieu te leveren. Even een foto met de app maken en de app vertelt in welke afvalbak of af ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk