Duitsland verbiedt gebruik flitsmeldingen via Flitsmeister en Waze

Duitsland verbiedt gebruik flitsmeldingen via Flitsmeister en Waze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Waarschuwen voor flitspalen

Apps die de autobestuurder waarschuwen voor flitspalen mogen in Duitsland gebruikt worden, behalve onderdelen waarmee flitspalen gesignaleerd worden. Rij je in Duitsland met flitspaalsignalering aan een in apps als Waze of Flitsmeister, dan riskeer je een boete van 75 euro. Het gebruik van deze functie in Google Maps is dan ook verboden in Duitsland. Maps toont namelijk ook flitspalen onderweg.

Google Maps flitspalen

Volgens het Duitse automagazine Auto Bild is de verkeerswet omtrent deze apparatuur, waaronder de hoogte van de boete, nu door de Duitse overheid nu verduidelijk zodat de consequenties duidelijker zijn. Je mag in Duitsland rijden met één van deze apps om je telefoon geïnstalleerd, maar de betreffende functie gebruiken is niet toegestaan. Het is niet bekend hoe de Duitse politie gaat controleren op overtreding.

Reactie Flitsmeister

Flitsmeister geeft via LinkedIn een reactie op de wetgeving in Duitsland: "Het is je vast niet ontgaan: de wetgeving in Duitsland over het verbieden van apps die waarschuwen voor flitsers. Goed nieuws: Flitsmeister blijft gewoon werken in Duitsland. Nog beter nieuws: we gaan grote stappen nemen in dit land én een heleboel mensen rijden nu al door/naar Duitsland. Het enige wat niet mag, is de signalering voor flitsers aan hebben staan. Het is onduidelijk hoe de politie dit kan controleren. Meer info hierover? Check deze link."

In Nederland zijn deze apps niet verboden, je kan ze gewoon tijdens het autorijden gebruiken. Volgens de Nederlandse politie dragen deze systemen namelijk bij aan de verkeersveiligheid. Het is alleen niet toegestaan om de tijdens het gebruik van de app de mobiele telefoons of het navigatiesystemen vast te houden.

Bedankt voor de tip, Jesse!

Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..
Waze navigatie & Live verkeer

Waze navigatie & Live verkeer

Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk