Duitse minister dreigt met verbod Telegram

Duitse minister dreigt met verbod Telegram

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Duitsland vindt dat Telegram de Duitse wet blijft schenden, omdat de chatapp te weinig doet om extreemrechtse groepen te weren. Sluiting van Telegram is volgens de Duitse minister een mogelijke optie.

Telegram-extremisme

Telegram is een populair privacyvriendelijk alternatief voor de chatapp WhatsApp, maar staat ook bekend om zijn gebrek aan moderatie. Daardoor zoeken veel extreemrechtse groepen hun toevlucht tot Telegram, en daar is Duitsland niet blij mee.

"We kunnen een verbod niet uitsluiten," vertelt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser tegen Die Zeit. Dat zou dan de laatste optie zijn, mochten andere opties niets uithalen. Duitsland is van plan om met partners in de Europese Unie mogelijkheden te bespreken om Telegram te reguleren.

Gerelateerde artikelen

Vorig jaar deed een Amerikaanse non-profitorganisatie ook al een oproep aan Apple om Telegram te verwijderen uit zijn App Store. Volgens de organisatie doet Telegram te weinig om de strijd aan te gaan tegen gewelddadige en extremistische content op zijn platform.

Maak jij je zorgen dat het groeiend succes van Telegram tegelijk ook meer extremisme aantrekt? Moet Telegram meer optreden tegen dergelijke groepen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk