Dropbox lanceert foto- en video-app Carousel

Dropbox lanceert foto- en video-app Carousel

Dropbox

Dropbox kennen we van de online opslagdienst maar langzamerhand is het bedrijf zijn vleugels aan het spreiden. Gisteren lanceerde Dropbox een nieuwe e-mailapplicatie en ook is het arsenaal uitgebreid met Carousel, een applicatie waarmee je foto's en video's kunt opslaan en delen met vrienden.

Carousel

Online opslag voor foto's en video's is natuurlijk niet bepaald nieuw maar de manier waarop Carousel het mogelijk maakt om deze op te slaan en te delen is anders dan bij andere applicaties. De foto's worden op de achtergrond automatisch geüpload naar de cloud en netjes gerangschikt in een soort timeline, niet alleen op datum maar ook per evenement. Carousel zoekt de kiekjes van jouw dagje dierentuin of avondje stappen bij elkaar en plaatst de (volgens Carousel) belangrijkste foto's of video's bovenaan.

Wanneer je deze foto's of filmpjes wilt delen met je vrienden, kan dat met een druk op de knop. Ook het delen gaat anders dan je misschien gewend bent. Dit gebeurt in een soort chatvenster waarin je ook een hele set foto's in een keer kunt delen. Vervolgens kunnen mensen reageren op jouw foto's en filmpjes en kunnen deze bestanden ook naar de timeline van vrienden gestuurd worden.

Beschikbaarheid

Carousel is gratis beschikbaar in de Play Store via onderstaande button. Om gebruikt te maken van deze dienst heb je wel een Dropbox-account nodig met enige vrije opslagruimte.

Carousel
Online opslag voor foto's en video's is natuurlijk niet bepaald nieuw maar de manier waarop Carousel het mogelijk maakt om deze op te slaan en te delen is anders dan ..

Meer info

Lees meer over:
Fotografie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties