Draw on screen laat je (aan)tekeningen maken op elk Androidapparaat

Draw on screen laat je (aan)tekeningen maken op elk Androidapparaat

Draw on screen

Geen Galaxy Note of NVIDIA Shield in bezit of een andere Androiddevice met stylus, maar je wilt wel even een aantekening maken, gewoon wat neerkwakken of je hebt ambities om de nieuwe Picasso te worden, dan kun je eens bekijken. Natuurlijk is de applicatie ook handig om tijdens het opnemen van het scherm om je eigen app te laten zien allerlei aantekeningen te maken, zoals in onderstaande trailer ook te zien is.Als je de applicatie hebt geïnstalleerd zie je gelijk twee werkbalken die je kunt gebruiken om verschillende instellingen te kunnen doen, zoals het kiezen van de kleur of het soort schrijf- of tekengerei wat je wilt gebruiken (betaalde opties). Ook kun je de laatste gemaakte (aan)tekeningen verwijderen en selecteren of je deze wel of niet wilt zien. Als je in de onderste werkbalk op het icoontje van het oog klikt en deze volledig te zien is kun je gewoon door je telefoon of tablet scrollen zoals altijd, als je een icoontje ziet waar er een streep door het oog staat kun je aantekeningen maken.In eerste instantie was het wat onduidelijk, maar als je klaar bent met het gebruiken van de app is deze niet makkelijk te sluiten, althans als je het niet weet. Kwestie van de notificatiebalk omlaag slepen en met twee vingers de Draw On Screen-notificatie omlaag slepen, dan krijg je namelijk de keuze om de app af te sluiten of om het instellingenmenu te zien.

Daar kun je alleen wat dingetjes regelen als je de betaalde variant van € 1,69 aanschaft, wat kan via een in-app-aankoop, bijvoorbeeld om de werkbalken te laten verdwijnen of juist verschijnen als je het apparaat heen en weer schudt. Het had mooi geweest als de app een simpele screenschot-functie had, maar als je het scherm wilt opslaan met hetgeen wat je erbij gekrabbeld hebt moet je gewoon op de conventionele manier een screenshot maken. Hoe dat moet, ligt weer aan jouw specifieke Androiddevice, maar vaak kan dat door de power- en volume+-knop even tegelijkertijd in te drukken.

Beschikbaarheid

Zelf wat schrijven of kliederen doe je door de app gratis te downloaden via onderstaande knop, mits je minimaal Android 4.1 gebruikt. Houd je niet van oranje en wil je meer functionaliteit verkrijgen dan kun je via een in-app-aankoop van € 1,69 de volledige Draw on screen-mogelijkheden unlocken.

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties