Google werkt aan donkere modus voor de Telefoon-app

Google werkt aan donkere modus voor de Telefoon-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Donkere modus

De Google Telefoon-app kreeg onlangs een update met het vernieuwde Material-uiterlijk en veel witte elementen. Deze nieuwe versie van Material, ook wel Material 2.0 genoemd, is nooit officieel aangekondigd maar duikt wel op steeds meer plekken op. Daarnaast integreert Google, als tegenhanger voor de witte elementen, ook een donkere modus in zijn apps. Android Berichten, de sms-app van Google, is daar het nieuwste voorbeeld van en aan eenzelfde modus voor de YouTube-app wordt nog gewerkt.

Ook andere apps zien de voordelen van een donkere modus of nachtthema in. Het is prettiger om naar te kijken als het donker is. Daarnaast is het voordelig voor AMOLED-schermen aangezien vanwege stroombesparing. De Twitter-, NOS- en NU.nl-app hebben inmiddels als zo'n nachtthema.

Screenshot Telefoon-app

Telefoon-app donkere modus

Nu geeft Google via de Play Store een hint over de aanstaande donkere modus in de Telefoon-app. Allereerst meldt het bedrijf dat het vernieuwde Material-uiterlijk nu officieel uitgerold is naar de app. Daarna volgt de hint naar de donkere modus. Het is helaas niet bekend wanneer deze modus in de Telefoon-app beschikbaar komt. Afwachten dus. Daarna hopen we dat de YouTube-app spoedig dezelfde behandeling krijgt.

Telefoon-app donkere modus

Google Telefoon-app downloaden

De Google Telefoon-app is officieel beschikbaar voor de Google Nexus, Pixel en Android One-smartphones in de Google Play Store maar de app is ook op andere toestellen te downloaden. Via onderstaande knop kun je dit controleren.

Telefoon

Telefoon

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk