Google experimenteert met donkere thema's voor Google-app en Discover

Google experimenteert met donkere thema's voor Google-app en Discover

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

*Update 16:00 uur: AW-lezer Bart heeft onze redactie op de hoogte gebracht van een oplossing om de donkere widget weer een lichte kleur te geven. Verwijder de widget van je scherm en plaats hem vervolgens opnieuw op het startscherm. Druk op het G-icoontje op de widget, kies 'Meer' en daarna 'Widget aanpassen'. Je kan in dit menu weer voor een licht thema kiezen. Bedankt voor de tip, Bart!

Donkere thema's

Google heeft vorige week op Google I/O 2019 het officiële startschot gegeven voor een systeembreed donker thema in Android Q. Al is Google natuurlijk al langer bezig met het voorbereiden van donkere thema's voor zijn diensten. Maand na maand zien we nieuwe diensten de lichten uitdoen, zoals recent nog bij Google Calculator gebeurde, of bij Foto's dat sinds de derde bèta van Android Q ook een donker thema heeft gekregen.

Google Discover

Allereerst zijn er veranderingen zichtbaar in Discover op Pixel Launcher, dat meldt Android Police. De wijzigingen zijn te zien in bètaversie 9.88 van de Google-app waarbij verschillende elementen in de interface plots donker zijn. De donkere weergave is enkel mogelijk voor wie in Googles Pixel Launcher het donkere thema heeft ingesteld. Voor sommigen is alleen de zoekbalk donkergrijs gekleurd met daarbovenop donkere tekst en de rest van de interface is verder gewoon licht.

Het is vreemd dat delen van de interfaces licht blijven voor gebruikers, omdat Discover ondanks een eigen donkere modus kreeg. Als je de balk aantikt, worden de de recente zoekopdrachten weergegeven met donkere tekst op een donkere achtergrond. Al melden andere gebruikers opmerkelijk genoeg dat de balk weer wit kleurt, net als het menu met de recente zoektermen, van zodra je de balk aantikt. Ook de zoekbalk-widget is voor sommige gebruikers in een donker thema te zien.

Google-app

Verder is er voor bepaalde gebruikers ook een donkere interface zichtbaar in de Google-app, waar we in feite het omgekeerde zien dan wat in Discover gebeurt. Dit keer is de achtergrond donker, maar de zoekbalk volledig licht. De interface in de Google-app is zichtbaar voor eens selectie van de gebruikers, want bij een grote meerderheid is nog steeds het standaard lichte thema te zien.

Zie jij veranderingen in de Google-app of je Discover-feed? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Pixel Launcher

Pixel Launcher

De exclusieve Pixel Launcher is onder andere op Pixel- en Android One-apparaten te vinden. ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk