Donker thema voor Gmail uitgerold, heb jij het al?

Donker thema voor Gmail uitgerold, heb jij het al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gmail donker thema

Android 10 heeft een systeembreed donker thema, en Google werkt daarom hard om van al zijn apps een donker thema uit te brengen. Een app die lang op zich blijft wachten in Gmail, want zelfs na de lancering van Android 10 was het wachten op de eerste tekenen van een donker thema. Dit keer gaat het echter om veel meer dan slechts tekenen, want Google rolt het thema nu alvast uit naar gebruikers.

Het donker thema maakt deel uit van versie 2019.08.18.267 van Gmail, maar met die update haal je nog niet gegarandeerd het donkere thema binnen, dat meldt onder meer Android Police. Google voert namelijk nog een aparte server-side-update uit waarmee donkere tinten toegankelijk worden voor een kleine groep gebruikers.

Screenshots van de app

Donker thema activeren

Toch zien we nu alvast screenshots van het nieuwe thema. De instelling om het te activeren, vind je door eerst op het hamburgermenu linksboven te klikken, en dan te kiezen voor 'Instellingen'. Vervolgens selecteer je 'Algemene instellingen' en zou je 'Thema' moeten zien staan. Als je die optie aantikt, krijg je de keuze om een licht thema te activeren, een donker, of de systeeminstellingen te volgen. Die laatste mogelijkheid volgt de instellingen van je telefoon en hiermee wordt het donker thema in- of uitgeschakeld, als je de systeembrede donkere modus gebruikt of niet.

Wees uiteraard niet betreurd als je het donker thema nog niet meteen in je instellingen vindt, want ook wij hebben het nog niet mogen verwelkomen op onze telefoons. Als je je toestel root, dan is er wel een manier om het te activeren, dat heeft deze Reddit-gebruiker ontdekt. Anders zal je nog even geduld moeten hebben alvorens ook bij jouw Gmail-app de lichten eindelijk uitgaan.

Screenshots van de app

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk