Dit zijn de meest gebruikte marketing- en commerce-apps in 2014

Dit zijn de meest gebruikte marketing- en commerce-apps in 2014

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Welke applicatie kiest de gebruiker uit die honderdduizenden die er voor haar of hem beschikbaar zijn. Mobilemarketing.nl en Wakoopa hebben een jaar lang 15.000 smartphones gevolgd.

Onderzoek

Het onderzoek van Mobilemarketing en Wakoopa beperkt zich tot applicaties in het marketing- en commerce-segment. Daaronder vallen bijvoorbeeld alle applicaties van supermarkten en andere winkelmerken.

Aan het onderzoek hebben 15000 mensen meegedaan door een speciaal stukje software van Wakoopa op hun smartphone te installeren. In het hele afgelopen jaar heeft Wakoopa de applicaties geregistreerd die de deelnemers aan het onderzoek op hun smartphone gebruikten. Aan het onderzoek deden zowel iOS als Androidgebruikers mee.

Marketing apps

Deze lijst is vooral belangrijk voor de vele merken die heel veel geld stoppen in het ontwikkelen van een applicatie. Dan wil je wel dat deze gebruikt worden en dan het liefst nog meer dan die van de concurrent. De lijst van Mobilemarketing.nl en Wakoopa ziet er als volgt uit.

1.     Marktplaats

2.     Appie

3.     Reclamefolder.nl

4.     Vakantieveilingen.nl

5.     Funda

6.     Thuisbezorgd.nl

7.     McDonalds

8.     Groupon Daily Deals

9.     Kruitvat mobiele app 

10.   Pathé app

11.   Spotta Folder & aanbiedingen

12.   Tijdschrift.nl

13.   eBay

14.   Scoupy

15.   Airmiles

16.   MyOrder

17.   IKEA

18.   Lidl

19.   Optimel Eurosparen

20.   Aldi

21.   H&M

22.   De Winkelapp voor Bol.com

23.   Vente Exclusive

24.   Boekenbol

25.   Beste Koop

Volgens de onderzoekers zijn deze applicaties populairder bij de vrouw dan bij de man. Mannen zijn wel praktischer ingesteld want deze hadden weer vaker de McDonalds-applicatie op hun telefoon staan.

Er zijn dus wel een groot aantal merken die een plaatsje hebben weten te veroveren op de smartphone van de consument. Daarvoor moet een applicatie van goede huize komen en veel toegevoegde waarde hebben voor de gebruiker. De Marktplaats-applicatie zal daar minder moeite voor moeten doen dan een supermarktketen omdat Marktplaats een redelijke monopolie-positie heeft.

Conclusie

Wanneer we het rijtje langslopen dan zien we dat vooral gaat om kortingsapplicaties die veel gebruikt worden. Daarnaast is het opvallend dat er weinig modebedrijven deze top 25 hebben gehaald. Welke van deze 25 heb jij op je telefoon staan?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk