Dit zijn de gevolgen als je TikTok-video's deelt op Instagram Reels

Dit zijn de gevolgen als je TikTok-video's deelt op Instagram Reels

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Als je je TikTok-video's wilt delen als Reels op Instagram, heeft dat consequenties voor het publiek dat je ermee wilt bereiken. Filmpjes met een lage resolutie wacht hetzelfde lot.

TikTok versus Reels

Reels is een functie binnen Instagram die veel overeen heeft met de video's in TikTok. Je kan met Instagram Reels een video van 15 seconden opnemen of uploaden en vervolgens bewerken met muziek en effecten. Gebruikers kunnen je Reels vinden tussen je Stories of op je profiel. Nu is het ook mogelijk om TikTok-video's te delen op Reels maar die mogelijkheid gaat Instagram nu ontmoedigen.

Dit zijn de gevolgen als je TikTok-video's deelt op Instagram Reels

Volgens Instagram worden de gerecyclede video's, dus video's van andere platformen zoals TikTok, minder gewaardeerd. Instagram doelt daarmee natuurlijk op de TikTok-filmpjes die elders altijd met het TikTok-logo worden weergegeven. Filmpjes die niet scherp zijn of een lage resolutie hebben, vallen ook in dezelfde categorie. Instagram gaat deze content niet verbieden maar er wel voor zorgen dat ze niet meer zichtbaar zijn voor een groot publiek. Zo zal de content minder snel terug te vinden zijn op het speciale Reels-tabblad in Instagram. Hierdoor bereik je minder mensen met je Reels.

We’ve also heard that low video quality reels (i.e. blurry due to low resolution) or content that is visibly recycled from other apps (i.e. contains logos or watermarks) makes the Reels experience less satisfying. So, we’re making this content less discoverable in places like the Reels tab.

Quote van Instagram Creators

Gebruik jij TikTok-filmpjes voor je Reels op Instagram? Ga je nu een andere strategie toepassen? Laat het ons weten in de reacties hieronder en volg ondertussen Androidworld ook op Instagram:

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..
TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk