Dit zijn de 4 beste alternatieven voor de TVGiDS.tv-app

Dit zijn de 4 beste alternatieven voor de TVGiDS.tv-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Jarenlang was de TVGiDS.tv-app op vele telefoons de manier om snel te zien welke programma's er op tv waren, maar daar komt nu een einde aan. De app start niet meer op en via een pagina in de browser wordt je geadviseerd om een andere app te downloaden. Daar is lang niet iedereen even blij mee, en een zoektocht naar alternatieven is momenteel gaande. Gelukkig helpt Androidworld je met kiezen, dit zijn 4 potentiële kanshebbers die TVGiDS.tv-app kunnen opvolgen.

TVGiDS.tv wordt Gids.tv

TVGiDS.tv - dé tv gids app is de eerste echte tv-gids voor Android-telefoons sinds 2010. Wouter Goossens heeft de app ontwikkeld en veel Nederlanders en Belgen gebruiken deze app om te zien wat er Nu & Straks op tv was te is, en ook voor een overzicht per zender, tips en films en meer. TVGiDS.tv was er in een gratis en in een pro-versie. Met de laatste kon je onder andere een widget gebruiken en de advertenties afkopen.

Gids.tv, van Talpa, nam de app over en gaf eind vorig jaar aan dat TVGiDS.tv zou verdwijnen. Precies een jaar later is dat ook het geval. De app werkt helaas niet meer. Zodra je TVGiDS.tv opstart, krijg je onderstaande melding te zien in de browser op je telefoon.

Dit zijn de 4 beste alternatieven voor de TVGiDS.tv-app

Misschien was het niet de mooiste app in zijn soort, maar de app deed wat het moest doen. De app werkte altijd. TVGiDS.tv met zijn (herhalende) herinneringen, de handige tijdbalken en tweets bij programma's, de favoriete programma's en de film van de dag en aanraders, is niet meer. Wat ons rest zijn alleen nog de screenshots van deze populaire app.

Zo zag TVGiDS.tv eruit

Zo zag TVGiDS.tv eruit

TVGiDS.tv - dé tv gids app

TVGiDS.tv - dé tv gids app

Gids.tv is onderdeel van Tvgids.tv, met verschillende tv-gids-apps waarin je twee weken vooruit kunt zien welke tv-programma's op tv komen. In de Android-app van&nbs ..

De alternatieven

Veel alternatieven zijn er niet echt, en dan hebben we het nog niet eens over goede alternatieven voor de TVGiDS.tv-app. Toch zijn er een handjevol on de Play Store te vinden en we beginnen met de vervanger van TVGiDS.tv en dat is Gids.tv.

1. Gids.tv

In de Gids.tv-app kan je zien wat er Nu & Straks en Primetime op TV is. Je kan ook 14 dagen vooruit kijken en je krijgt dagelijks nieuwe kijktips van de Gids.tv redactie. Bij Gemist zie je welke programma's je direct in de Gids.tv-app kan terugkijken en van alle afleveringen staat de inhoud beschreven. Verder is er een Ontdekken-pagina met nieuwe programma's en een Films-pagina met een overzicht van alle films die op TV, Netflix, Videoland en in de Bioscoop te zien zijn. Bij de knop Volgend kun je je favorieten instellen. Tenslotte kan je eenmalige herinneringen instellen, geen herhalende herinneringen zoals bij de voorganger dus. Je kan de herinneringen ook nog niet in je agenda zetten. In de instellingen kun je zenders aanpassen, notificaties beheren en een donkere of lichte modus activeren.

Al met al zijn de meeste functies vanuit de TVGiDS.tv-app overgenomen, maar daar zijn wel veel aan toegevoegd. Die advertenties kun je niet afkopen, zoals wel het geval was bij de TVGiDS.tv-app. Het gevolg is dus dat je om de paar regels/programma's in het overzicht een advertentie te zien krijgt. Zodra je op een programma tikt om meer info erover te bekijken, word je nog een keer getrakteerd op een hele grote advertentie. Dat maakt de gebruikerservaring behoorlijk chaotisch en de snelheid van de app en het lettertype werkt hier ook aan mee. Opvallend is ook dat Gids.tv geen link naar zijn privacybeleid in de Play Store vermeld.

Score in de Play Store

Dit alles heeft inmiddels geresulteerd in een score van 1,4 in de Play Store. Een greep uit de reacties:

 • "Een èchte stap achteruit, gefeliciteerd met deze deceptie. Please stuur mij de link naar de vertrouwde tvgids.tv app. Wat een prutswerk. Overigens, ik heb de huidige versie, het debacle, al twee jaar op mijn mobiel staan, ik was echter vrij om deze te negeren. Dit kan nu niet meer. Dus ben ik genoodzaakt op zoek te gaan naar iets anders."
 • "Was er eerst erg enthousiast over maar na de update...vreselijk. De tijden werden aangegeven aangepast aan de tijden van het land waar je zit. En het was erg overzichtelijk. Nu is het inderdaad een rommeltje zoals anderen het al zeiden. Gaat er meteen af en ga een ander tvgids zoeken."
 • "Oude versie was veel duidelijker. Opent ook steeds eerst de website om de nieuwe app ge downloaden terwijl die al gedownload is. Nieuw is niet altijd beter schijnbaar!!! Was een prima app. Waarom iets goeds verpesten."
Gids.tv

Gids.tv

Gids.tv is een app van Talpa. De app heeft een nieuw design en laat zien wat er Nu & Straks en Primetime op tv is. Je kan ook 14 dagen vooruit kijken en je dagel ..

2. TVGids.nl

TVgids.nl is naar eigen zeggen de grootste tv-gids van Nederland. De dienst is zowel op desktop als via een app te bereiken. De app heeft een donkere modus, en ook de bekende functies zoals Nu & Straks, Primetime, film- en serietips en herinneringen. Verder kan je trailers bekijken, een kijklijst maken en aangeven of je een film liever op tv of via streamingdiensten als Netflix, Pathé Thuis of Videoland bekijkt. Tenslotte vind je er het laatste televisienieuws en de spraakmakendste tv-momenten.

Je kan in de app een account aanmaken voor persoonlijke aanbevelingen maar dat hoeft niet. Daarnaast kan je kiezen voor gepersonaliseerde advertenties. Ook deze app bevat veel en vooral ook grote advertenties, maar minder dan Gids.tv. Dat komt ook omdat de lijsten met programma's iets korter zijn. TVgids.nl geeft aan dat de advertenties nodig zijn, om de kosten te kunnen dekken en om de app gratis te kunnen houden. Advertenties afkopen is niet mogelijk. In de instellingen kun je notificaties beheren en een donkere of lichte modus activeren. De zenderlijsten aanpassen kan alleen als je account in de app aan hebt gemaakt. Dat geldt ook voor het volgen van series (favorieten) en het ontvangen van reminders en aanbevelingen. Al met al is TVGids.nl een goed alternatief voor TVGiDS.tv en Gids.tv met als kanttekening, het moeten aanmaken van een account.

Score in de Play Store

TVGids.nl heeft een score van 3,1 in de Play Store. Veel mensen zien deze app als opvolger van de TVGiDS.tv-app, maar dat is niet het geval. Een greep uit de reacties:

 • "Goed alternatief voor de "vernieuwde" gids.tv van de Mol cs. Gezien de hoeveelheid zeer negatieve reacties moet die club zich schamen om zo iets aan de gebruikers aan te bieden."
 • "Ik zou heel erg graag de oude versie weer terug willen. Veel teveel info die ik niet belangrijk vind. Geen overzicht. Ik kan ook van sommige zender-logos niet zien om welke zender het gaat, zo klein zijn ze. Dan heb je veel info over programma s maar denk ik: op welke zender is dat dan? Daar moet ik een loep bij gebruiken. Ik heb nogal wat pogingen gegaan om de oude app weer terug te kunnen gebruiken, maar helaas ... snik"
 • "Ik heb deze app nu enkele dagen, maar dit is een enorme achteruitgang. De papieren gids van mijn vrouw is nu handiger."
TVGids.nl

TVGids.nl

TVGids.nl helpt je een keuze te maken in de films, series en overige televisieprogramma's die in Nederland op de buis komen. ..

3. Superguide TVgids

Superguide TVgids is de digitale versie van het oude vertrouwde Veronica Magazine en kwam in 2013 in de Google Play Store terecht. Veronica heeft destijds via het forum van Androidworld de app uitvoerig getest.

De app bevat verschillende onderdelen, van tips, tot films, en uiteraard de tvgids en favorieten. Vreemd genoeg start de app met het tip-overzicht. Je selecteert een tip door erop te tikken. Hierna wordt je meegenomen naar de detailpagina, waar je relevante info, uitzendtijd, beschrijving en meer vindt. Daarnaast staat de TV-Gids met daarin de gids en het zenderoverzicht. Swipe omhoog om alle zenders te doorzoeken. Swipe naar links om het aanbod van vandaag, morgen en overmorgen te bekijken. De TV-Gids staat standaard ingesteld op het huidige tijdstip. Wil je snel doorskippen naar het aanbod van morgen of overmorgen? Gebruik dan linksboven de pijltjestoets. Een programma selecteer je door erop te tikken. Je wordt dan omgeleid naar de detailpagina van het programma, de serie of film. Als je snel wil weten welke films er op tv komen vanavond, tik je op ‘Films’ en bij de ‘Favorieten’ vind je alle programma’s die jij zodanig hebt geselecteerd.

Let op: om een programma aan je favorieten toe te voegen moet je een account hebben. Dat geldt ook voor het persoonlijk maken van de tvgids, zoals instellen van welke on demand-diensten je het aanbod wil zien en het kunnen aanpassen van de volgorde van de tabbladen in het menu. Daarnaast laten de detailpagina's de foutmelding CONFIGURATION_ERROR' zien en zijn er nog meer zaken die kloppen, als we naar de recensies in de Play Store kijken. De link naar het privacybeleid van Superguide TVgids verwijst overigens naar de website van Sanoma, het mediabedrijf waar de app onder valt.

Score in de Play Store

Superguide TVgids heeft een score van 2,3 in de Play Store. De reacties over de app lopen uiteen van helemaal niks tot zeer goed:

 • "3x niks. Helft vd zenders die ik in ziggo pakket heb staan er niet tussen. App gelijk maar weer verwijderd....."
 • "op zich zou het een leuk app kunnen zijn, maar die errors zijn vervelend en tevens geeft de app niet de filmgids voor de volgende dag. Wel weer voor de dagen daarna. Ik neem aan dat de programmeur corona heeft gekregen voordat de app klaar was😉"
 • "Doet gewoon wat het moet doen. Snel een overzicht genereren wat er te zien is op tv. Als je een account maakt(gratis) kan je ook nog al je zendervoorkeuren inrichten en help de app je door alvast het aanbod van je provider voor te selecteren."
 • "Van de door mij geselecteerde zenders zou ik ,als ik in de app bij het kopje FILMS kijk,een beschrijving of recensie van ALLE films op deze zenders moeten kunnen vinden. Dat is niet het geval. Krijg hooguit een beschrijving te zien van maar een paar films op tv op een bepaalde dag. Dus wat ze beweren op de app (Dé gratis tv-gids met ALLES over tv, films en series. Op tv en on demand.) Klopt dus niet. Je krijgt dus niet ALLES."
Superguide TVgids

Superguide TVgids

Met Superguide TVgids kun je alle zenders bekijken om je TV-avond te plannen. Deze applicatie is geschikt voor zowel smartphones en tablets en bevat een aantal slimm ..

4. TV gids Nederland - Cisana TV+

TV gids Nederland - Cisana TV+ is een minder bekend alternatief en daarom niet minder interessant. De app is gemaakt door ene Gianluca Cisana en hij heeft er meteen een hele serie van gemaakt, voor verschillende landen dezelfde televisiegids-app. Je ziet dan ook Engelse termen in de app. Daarentegen zijn er ook veel functies die de andere tvgids-apps ook hebben en dat zonder veel reclame. Er is alleen een banner aan de onderzijde van de app te zien, en vooralsnog kan je die niet weghalen door een bedrag over te maken.

Wel zien we overzichten per zender, Nu & Straks, Prime Time, Late Evening, de mogelijkheid om herinneringen in te stellen en favorieten aan te maken. OVerigens ontbreken er nog wel wat zenders in de app zoals NPO Extra, Ziggo Sport en Discovery. De app heeft een donkere modus en er zijn onderdelen speciaal voor films, sport en tekenfilms. Bij de detailpagina's van de programma's kan je informatie vanuit IMDb, Wikipedia en Google Zoeken opvragen. Je kan hier ook een notificatie instellen én toevoegen aan je agenda-app. Tenslotte kan je er het programma delen met vrienden of familie. Vooral de timeline is erg overzichtelijk dankzij de blokkenindeling en de voortgangsbalk. Ben je nou ook zo gecharmeerd van dit scherm (of een ander scherm in de app? Dan stel je dat scherm via de instellingen in als beginscherm. Je krijgt dan meteen dat scherm te zien als je de app opent.

Score in de Play Store

TV gids Nederland heeft een score van 4,0 in de Play Store en dit zijn een aantal reacties:

 • "Overgestapt naar deze gids ergens omdat Talpa de tv gids app onbruikbaar en er een reclame uithangbord van heeft gemaakt. Deze is een heel stuk beter. Een puntje aftrek omdat zenders als Ziggo sport (nog?) ontbreken"
 • "Heel mooie app. Overzichtig en eenvoudig te bedienen. Heel graag toevoegen: NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO 3 Extra. Drie belangrijke zenders! Dan krijg je 5 punten!!"
 • "Redelijk, maar toont niet alle zenders die ik via ziggo ontvang."
 • "Beter dan TVGids en Talpa die waardeloos zijn en werken als reclame folders. Voorlopig 3 sterren om eerst ervaring op te doen."
TV gids Nederland - Cisana TV+

TV gids Nederland - Cisana TV+

TV gids Nederland - Cisana TV+ is gemaakt door ene Gianluca Cisana en hij heeft er meteen een hele serie van gemaakt, voor verschillende landen dezelfde te ..

Conclusie

TVgids.nl en TV gids Nederland - Cisana TV+ zijn wat ons betreft de beste kandidaten om de TVGiDS.tv-app op je telefoon op te volgen. Niet alleen vanwege het inzichtelijke privacybeleid maar ook de functionaliteit en de gebruikersvriendelijkheid. Daarbij zal je bij de eerste wel een account moeten aanmaken, en wat meer reclame te zien krijgen. TV gids Nederland - Cisana TV+ is dan weer grotendeels in het Engels en bevat misschien niet alle zenders die je zou willen zien. Wat voor jou de beste app is, is natuurlijk heel persoonlijk. Hopelijk hebben we jouw keuze met dit artikel een beetje makkelijker gemaakt.

Gebruik jij één van de beschreven apps uit dit artikel of juist een andere? En waarom gebruik je die app? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Historische appreview van Androidworld over TVGiDS.tv

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk