Dit Play Store-alternatief toont welke gegevens apps verzamelen

Dit Play Store-alternatief toont welke gegevens apps verzamelen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Aurora Store is een applicatiewinkel die gebruikers inzicht geeft over de gegevens die apps over ze verzamelen. Verder is deze appwinkel ook open-source en hij heeft een aantrekkelijke interface.

Aurora Store

Wie privacy voorop stelt gaat vaak op zoek naar privacyvriendelijke apps, maar alles begint natuurlijk bij de applicatiewinkel die je gebruikt. F-Droid is een bekende applicatiewinkel voor open-source-apps, maar de Aurora Store wil zich eerder uiten als een alternatief voor de Play Store. Het gaat om een client van de Play Store, en dat wil zeggen dat alle apps, inclusief de reviews uit Googles applicatiewinkel gewoon vindbaar zijn.

Toch merk je in de Aurora al gauw interessante verschillen op vergeleken met Googles applicatiewinkel. Je hoeft namelijk niet met je Google-account in te loggen om apps te downloaden, want dat kan ook anoniem. Daarnaast heeft de app een integratie met Exodus Privacy, dat is een app waarover we eerder al schreven. Exodus analyseert de manier waarop apps de gegevens van gebruikers verzamelen, en zo krijg je in Aurora meer inzicht over een app voordat je ze installeert.

Dit Play Store-alternatief toont welke gegevens apps verzamelen

Krachtige functies

Aurora Store heeft verder nog meer handigheden. Je kan de krachtige downloadmanager gebruiken die je apps parallel kan downloaden, en dat wil zeggen met een hogere downloadsnelheid. Anderzijds kan je ook makkelijk apps installeren die normaal gezien in jouw regio niet beschikbaar zijn. Je kan namelijk de locatie van je apparaat aanpassen om zo de Play Store-restricties te omzeilen.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van Aurora Store? Kijk dan eens naar het prachtige Material Design van de app. Het design is overzichtelijk, minimalistisch en je krijgt geen reclame te zien. De code van Aurora Store kan je ook bekijken op het ontwikkelaarsplatform GitLab. Ben je toch eerder geïnteresseerd in een applicatiewinkel die alleen open-source apps bevat, zoals F-Droid? Het Aurora-team heeft ook een F-Droid-client, Aurora Droid, die je hier kan terugvinden.

Themaweek privacy op Androidworld

Dit artikel is onderdeel van de themaweek over privacy op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk