Dit is waarom berichten-app Signal plots zo populair is

Dit is waarom berichten-app Signal plots zo populair is

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De berichten-app Signal meldt dat het vertragingen opliep met het registreren van nieuwe gebruikers. Dat komt onder meer omdat de bekende Tesla-CEO Elon Musk recent zijn volgers opriep om Signal te gebruiken.

Signal-registraties

Signal meldt op zijn Twitter-account dat nieuwe gebruikers mogelijk vertraging kunnen ondervinden bij hun registratie. Het kan dus wat langer duren alvorens je een verificatiecode van de berichtendienst ontvangt. Al zou het probleem inmiddels verholpen moeten zijn. De plotse populariteit van Signal is te verklaren door een samenloop van omstandigheden.

De initiële tweet van Signal over de vertragingen

Allereerst is er de invloedrijke zakenman Elon Musk die sterke kritiek uitte op Facebook. Dat had te maken met het feit dat Facebook niet sneller optrad tegen de bestormers van het Amerikaanse Capitool die zich via Facebook wisten te organiseren. Elon Musk plaatste een meme op Twitter als kritiek op Facebook en volgde die later op met onderstaande tweet.

WhatsApp-controverse

Verder zijn er veel negatieve reacties op de nieuwe privacyverklaring van WhatsApp. Daarin stelt WhatsApp dat het gegevens van gebruikers gaat delen met het moederbedrijf Facebook. Hoewel er voor Europese gebruikers geen grote veranderingen zijn dankzij onze Europese GDPR-regelgeving, reageerden WhatsApp-gebruikers wereldwijd onthutst.

Gerelateerde artikelen

Signal staat bekend als een berichten-app die de privacy van gebruikers respecteert en ook gegevens beschermt met end-to-end-encryptie. Anders dan bij de meeste andere berichten-apps kan je details van die versleuteling ook online raadplegen. De berichten-app werd vorig jaar ook aanbevolen door de Europese Commissie.

De vertraging zou inmiddels verholpen moeten zijn

Beste leerling

Recent bleek Signal ook de beste leerling van de klas te zijn onder de berichtendiensten als het gaat om de nieuwe privacylabels van Apple. Daarin toont Apple in de App Store welke gegevens verzameld worden door apps. Facebook Messenger kwam toen het slechtste uit die vergelijking, gevolgd door WhatsApp.

Heb jij Signal al op jouw telefoon of overweeg je ook om de overstap te maken? Misschien zijn er redenen waarom je WhatsApp niet kan loslaten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk