Dit is Tasky, het eenvoudige Tasker-alternatief

Dit is Tasky, het eenvoudige Tasker-alternatief

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tasker is een populaire app die je heel veel zaken laat automatiseren. De ontwikkelaar van deze app, João Dias, werkt momenteel aan een eenvoudige versie van deze app, genaamd Tasky.

Tasker

De werking van Tasker in een paar zinnen uitleggen is haast onmogelijk. De app is namelijk zo uitgebreid, maar toch ga ik een poging wagen. Je kan met deze app zaken als het aanzetten van wifi als je thuiskomt of het aanzetten van bluetooth in de auto automatiseren. De app kan ook behoorlijk ingewikkelde taken voor je uitvoeren zoals het aansturen van je domoticasysteem via spraak. Tasker is in 2018 van eigenaar gewisseld en João Dias is sindsdien met de ontwikkeling ervan bezig. Wellicht ken je zijn naam van de app Join en AutoApps.

Tasky Early Preview

Tasky

João Dias werkt nu aan Tasky. Tasky heeft een eenvoudigere interface en downloadt profielen van een Tasker Store. Tasky is onderdeel van de bètaversie (5.11.6.beta) van Tasker. Volgens ontwikkelaar João Dias werkt Tasky net als Tasker. Gebruikers kunnen alleen geen eigen aanpassingen maken, maar wel projecten importeren met variabelen die vervolgens eenvoudig kunnen worden ingesteld.

Tasky bevat twee nieuwe concepten: profielvariabelen en taakvariabelen. Deze variabelen kunnen worden opgenomen in Tasker-projecten, zodat gebruikers minder tijd hoeven te besteden aan het opzetten van profielen. In Tasky kun je dus een project, profiel of taak met deze variabelen importeren en ze meteen configureren zonder daar zelf de app voor door te hoeven spitten.

Wil je Tasky ook eens proberen? Je kan je hier in de Play Store aanmelden voor Tasker Bèta. Je kan deze versie ook meteen downloaden of meer informatie over versie 5.11.6.beta op Reddit bekijken.

Tasker

Tasker

De applicatie Tasker stelt je in staat om je telefoon opdrachten te geven in bepaalde situaties zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. De mogelijkheden zijn bijn ..

Bedankt voor de tip, Mark!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk