Dit is de nieuwe widget van Gmail, heb jij hem al?

Dit is de nieuwe widget van Gmail, heb jij hem al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft de Gmail-widget vernieuwd met een Material You-uiterlijk en knoppen waarmee je e-mail kan archiveren. De widget ondersteunt ook dynamische kleuren en neemt de tinten van je achtergrond over. Daarnaast verandert hij van uiterlijk naarmate je het formaat aanpast.

Gmail-widget

Google trakteert gebruikers van Gmail op een vernieuwde widget in een Material You-jasje. Material You is het nieuwe uiterlijk van Android sinds Android 12 en alle widgets van Google-diensten ondergaan dus een make-over. Dit keer is de Gmail-widget aan de beurt, maar Google gaat verder dan het uiterlijk alleen, weet 9To5Google.

De Gmail-widget gaat tegelijk ook een stuk functioneler worden, met de knoppen waarmee je in één klap een e-mail kan archiveren. Het is ook slim bekeken dat bij een e-mail niet meer de volledige eerste zin wordt weergegeven, waardoor meer mails onder elkaar te zien zijn. Je kan dus sneller in een oogopslag zien wat al dan niet relevant is.

Nieuw zijn ook de snelkoppelingen. Als de widget smal wordt weergegeven is enkel een potloodicoontje te zien waarmee je een e-mail kan opstellen. Neem de Gmail-widget de volledige breedte in dan zie je icoontjes waarmee je snel kan overschakelen naar 'Chat', 'Spaces' en 'Vergaderen'. De icoontjes zijn rechts te zien van je lijst met mailtjes en die weergave doet meteen denken aan de nieuwe Keep-widget. Als je de widget ook verticaal meer ruimte laat innemen dan verplaatsen die icoontjes naar de onderkant.

De verschillende vormen van de nieuwe widget

De verschillende vormen van de nieuwe widget

Beschikbaarheid

De nieuwe widget maakt deel uit van versie 2021.10.31 van Gmail en die update wordt momenteel uitgerold in de Google Play Store. Als je deze versie nog niet hebt, wordt de update dus wel snel verwacht. Op de redactie is de update op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Je hebt een telefoon met Android 12 nodig voor de dynamische kleuren van de widget. Dit zijn alle merken van telefoons die dit gaan ondersteunen.

Wil je nog meer zien van Material You, bekijk dan dit overzicht. Ben je meer specifiek in de nieuwe widgets geïnteresseerd? Je vindt ze hier. Heb jij hem al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Gmail? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk