Nieuwe video-editor van Google Foto's werkt nu bij eerste gebruikers

Nieuwe video-editor van Google Foto's werkt nu bij eerste gebruikers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google pakt uit met verbeterde functies voor videobewerking in Google Foto's. Daarnaast maakt het exclusieve Pixel-functies uit de fotobewerker nu beschikbaar voor Google One-abonnees.

Update 10/03: de eerste gebruikers kunnen aan de slag met de nieuwe video-editor. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Google Foto's videobewerker

Recent raakte bekend dat je voortaan kan inzoomen op filmpjes in Google Foto's, en in dat artikel schreven we nog hoe de functionaliteiten rond video's in de galerij-app stiefmoederlijk bedeeld zijn. Google Foto's heeft sinds vorige jaar uitgebreide bewerkfuncties voor foto's, maar er kwamen geen nieuwe functies om video's te bewerken. Daar komt verandering in, dat maakte Google belend in een blogbericht op 11 februari.

Gebruikers van Google Foto's krijgen een uitgebreid pakket aan bewerkmogelijkheden voor je filmpjes. De gebruikersinterface komt ook netjes overeen met de editor voor foto's, en we zien menu's waarin je horizontaal scrolt tussen tabbladen.

via GIPHY

In het tabblad 'Video' kan je allereerst het filmpje inkorten, terwijl je in 'Bijsnijden' de de grootte van het frame kan aanpassen en de beeldverhouding. 'Aanpassen' laat je vervolgens zaken als het contrast, schaduwen en de helderheid veranderen. Tot slot zijn er nog tal van filters en een nog onbekend 'Meer'-tabblad.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe videobewerker zou "in de komende weken" beschikbaar zijn, dat maakte Google vorige maand bekend. Ondertussen zien de eerste gebruikers de video-editor al in de app verschijnen wanneer ze in een filmpje op de bewerkknop drukken. Op Twitter zien we de editor in een filmpje al aan het werk, en die bevat alle functies die Google eerder geleased heeft. Bij ons op de redactie is de nieuwe feature nog niet beschikbaar.

Fotofuncties achter betaalmuur

Google maakte ook bekend dat het meer bewerkingsfuncties toevoegt aan de fotobewerker van Google Foto's, en het gaat daarbij om features die eerder met de Pixel 5 zijn verschenen. Denk aan 'Portretlicht' en 'Portretvervagen'. Die eerste laat je de belichting van gezichten in portretfoto's verbeteren, terwijl die laatste de vervaging op de achtergrond laat instellen.

via GIPHY

Gebruikers kunnen er alleen mee aan de slag als ze geabonneerd zijn op het Google One-abonnement voor cloudopslag. Google hoopt dat meer gebruikers naar zo'n betalende formule zullen overschakelen wanneer Google Foto's geen onbeperkte cloudopslag meer zal aanbieden in de maand juni. Extra functionaliteiten op softwaregebied moeten gebruikers nog een extra duwtje in de rug geven. In de VS kwam Google ook al met een VPN-dienst alleen voor One-abonnees.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..
Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk