Disney Plus-streamingdienst: goedkoper dan Netflix, ten vroegste volgend jaar in Nederland

Disney Plus-streamingdienst: goedkoper dan Netflix, ten vroegste volgend jaar in Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Disney Plus komt in november al naar de Verenigde Staten, maar Nederland volgt ten vroegste in 2020. De prijs van Disney's streamingdienst ligt beduidend lager dan concurrent Netflix.

Disney+

Disney+ is de naam van de nieuwe streamingdienst van Disney die de concurrentie moet aangaan met Amazon en Netflix. De dienst is de reden waarom alle series en films van Disney de komende tijd van Netflix zullen verdwijnen en waardoor Disney zelf 133 miljoen euro misloopt. De streaminigdienst komt al in november naar de Verenigde Staten maar Europa zal moeten wachten tot ten vroegste 2020, dat vertelde Disney op zijn Investors Day.

[readmore articles="198294"]

Interessant is dat de maandelijkse prijs die gebruikers zullen moeten betalen veel lager ligt dan bij Netflix, met een bedrag van 7 dollar per maand en 70 dollar per jaar, per gezin.  Het valt nog af te wachten wat de prijzen in Europa zullen bedragen, maar van Netflix weten we dat de prijzen de afgelopen jaren alleen zijn gestegen, met een flinke toename dit jaar. Toch wil Disney ambitieus uit de hoek komen en bij de lancering van zijn streamingdienst tien nieuwe films en 25 series klaarhebben om af te trappen. De dienst zou tegen 2024 winstgevend moeten zijn en het bedrijf zou dan zo'n 60 à 90 miljoen klanten moeten hebben.

Beelden van de streamingdienst

Meer details bekend

De streamingdienst heeft ook meer bekendgemaakt over de manier waarop we films en series kunnen bekijken, want Disney sloeg de handen in elkaar met Sony voor het ontwikkelen van zijn app, dat weet The Verge. Verder zal de dienst ook ondersteuning brengen voor Google Chromecast en een afbeelding waarop alle mogelijke streamingsmethodes te zien zijn, laat ook Android TV zien. Al is dat nog niet bevestigd.

[readmore articles="198164"]

Beelden van de streamingdienst

Ook de kwaliteit van de beelden zal even sterk zijn wat de concurrentie biedt, want Disney komt met ondersteuning voor zowel HDR als 4K. We zagen ook al een eerste beeld van de interface, dat je hierboven kunt bekijken. Wat denk jij van Disney+? Zal het een geduchte concurrent voor Netflix worden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk