'Disney+ in Europa goed voor 15 miljoen installaties tijdens eerste maand'

'Disney+ in Europa goed voor 15 miljoen installaties tijdens eerste maand'
Disney+ deelt cijfers van zijn aantal installaties in maart in Europa toen de streamingdienst breed beschikbaar werd voor een groter publiek. In Europa kreeg de dienst er 15 miljoen nieuwe installaties bij.

Disney+

Nederland was voor Disney het uitverkoren land waar de Disney+-streamingdienst al sinds vorig jaar beschikbaar was met een gratis proeffase. De meeste andere Europese landen kregen later vanaf maart toegang tot de dienst. Ondertussen heeft Disney+ meer gedeeld over zijn prestaties op ons komt en die informatie zet het analysebureau Sensor Tower nu op een rij.

In maart waren de Europese landen goed voor 74,5 procent van de nieuwe installaties, en dat waren er 15,6 miljoen in totaal. Van alle Europese landen werd de dienst het meest in Groot-Brittannië geïnstalleerd (24,9 procent), Duitsland (20,1 procent) en Frankrijk (20,1 procent). Nederland had van alle landen waar Disney+ beschikbaar is de minste installaties (1 procent), omdat de app natuurlijk al langer beschikbaar was.

Beeld van de grafiek

Play Store en App Store

Als Sensor Tower de applicatiewinkels erbij neemt, dan zien we dat de Play Store goed was voor een kleine meerderheid van de installaties (53,4 procent) in vergelijking met de App Store (46,6 procent). Al hebben iOS-gebruikers wel meer geld uitgeven in de app, want de App Store was goed voor 63,4 procent van de app-uitgaven, in vergelijking met 36,6 procent in de Play Store.

[readmore articles="203494"]

Met meer dan 15 miljoen installaties in maart kan je zeggen dat Disney+ goed van start is gegaan, want Europa is nu al goed voor 32,5 procent voor de app-uitgaven wereldwijd. De Verenigde Staten heeft daarmee nog steeds het grootste aandeel - wat we ook bij andere stremmingsdiensten terugzien - maar de dienst is ook nog niet in alle landen beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld niet naar Star Wars en de Avengers kijken met Disney+ in België

Heb jij Disney+ geprobeerd tijdens de gratis testfase in Nederland? Waarom ben je wel of niet geabonneerd gebleven? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer