Dit zijn de 3 nieuwe functies van Digital Wellbeing

Dit zijn de 3 nieuwe functies van Digital Wellbeing

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Digital Wellbeing 

Digital Wellbeing is onderdeel van Android 9.0 Pie en voor nu alleen beschikbaar voor de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Google wil er met deze tool voor zorgen dat gebruikers de gezonde balans tussen techniek en leven weer (opnieuw) vinden. Dat is mogelijk omdat Digital Wellbeing het smartphonegebruik inzichtelijk maakt. Op deze manier kun je weer meer tijd besteden aan je familie en vrienden zonder dat er continu smartphonenotificaties gecheckt moeten worden.

Digital Wellbeing als onderdeel van Android Pie is opgebouwd uit drie onderdelen, Dashboard, App Timer en Wind Down. Je leest er alles over in dit uitgebreide artikel.

Digital Wellbeing Android P

Digital Wellbeing update

Google heeft in versie 0.2.211650599 van Digital Wellbeing een aantal nieuwe functies verwerkt en dat zal het voorlopig blijven doen aangezien de app nog in bèta verkeert. Dit keer is onder andere de bereikbaarheid van de app verbeterd. Je kan namelijk de app Digital Wellbeing nu in de appdrawer laten weergeven. Voorheen was de tool alleen via de instellingen op de Pixel te bereiken. Helaas is het Dashboard niet als snelkoppeling in de appdrawer te plaatsen, maar hiervoor heeft Chris Lacy, de ontwikkelaar van Action Launcher, al een oplossing voor bedacht. Die oplossing vind je hier.

Digital Wellbeing update

De tweede nieuwe functie is de toevoeging van een tegel in de quick settings voor de functie 'Grayscale'. Met deze functie, onderdeel van Wind Down, voorziet het scherm van grijze tinten zodat je eraan herinnerd wordt om je klaar te maken voor de nachtrust. Grayscale wordt automatisch geactiveerd op de tijden waarop jij Wind Down hebt ingesteld, maar via de tegel in de quick settings kun je dit nu ook handmatig activeren.

Digital Wellbeing update

Nog een nieuwe toevoeging is de optie 'Night Light schedule' op de Wind Down-pagina. Via de toggle kun je nu de nachtmodus inschakelen wanneer jij dat wilt.

Digital Wellbeing update

Beschikbaarheid

Daarnaast heeft Google wat uiterlijke verbeteringen doorgevoerd in het Dashboard. De update staat nu klaar in de Play Store en kan via onderstaande knop gedownload worden op Pixel-smartphones met Android Pie.

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk