Digital Wellbeing wordt uitgebreid naar alle Android One-apparaten op Pie

Digital Wellbeing wordt uitgebreid naar alle Android One-apparaten op Pie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Digital Wellbeing

Digital Wellbeing is de tool die ons op een gezondere en meer verantwoorde manier moet laten omgaan met onze smartphone. Je krijgt een dashboard te zien dat aantoont welke apps het meeste van je kostbare tijd opslurpen, je ziet het aantal meldingen en je kan maatregelen nemen om je gebruik in te perken of je ogen wat rust te gunnen. Hoewel communicatiewetenschapster Mariek Vanden Abeele in een interview met Androidworld ook de dubbelzinnigheid inziet van het monitoren van smartphonegebruik met een app, is ze toch enthousiast over de tool.

Onlangs raakte bekend dat Digital Wellbeing beschikbaar is voor de Nokia 7 Plus, en vandaag is duidelijk geworden waarom de app - die nog in bèta is - precies naar dat toestel kwam. Digital Wellbeing wordt uitgebreid naar alle Android One-telefoons met Android Pie. Android One-toestellen zijn telefoons die zo dicht mogelijk bij stock Android willen staan met een launcher die bijna identiek is aan de Pixel Launcher en een garantie op maandelijkse beveiligingsupdates. Voordien was Digital Wellbeing alleen beschikbaar voor Pixel-gebruikers.

Digital Wellbeing

Android One-ondersteuning

In de changelog van Digital Wellbeing in de Play Store staat het volgende te lezen: "Om de nieuwe features uit te proberen moet je een bèta-tester zijn en moet je een Google Pixel of Android One-telefoon hebben met Android 9 Pie." In de praktijk is de Nokia 7 Plus op dit moment het enige Android One-toestel bij ons dat op Pie draait.

Als je meer informatie wil over de app en je wil ermee aan de slag gaan dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Als je vervolgens Digital Wellbeing ook in je app drawer wil toevoegen, dan doe je dat zo. Sinds de lancering van Digital Wellbeing zijn ook al de eerste nieuwigheden toegevoegd, en die vind je hier.

Screenshot van Digital Wellbeing

Die Google Inbox-notificaties zullen binnenkort geen probleem meer zijn

Via: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk