Digital Clock Widget Xperia: uitgebreide klokwidget-app voor nagenoeg elk toestel

Digital Clock Widget Xperia: uitgebreide klokwidget-app voor nagenoeg elk toestel

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Digital Clock Widget Xperia

We zien inderdaad duidelijk invloeden van de Xperia-smartphones van Sony, met de bijgeleverde widgets, maar deze app en dus de widgets zijn op elk toestel te gebruiken. Als je nog nooit een Sony-toestel hebt gehad of de desbetreffende widgets hebt gezien, maar wel houdt van een strak uiterlijk is deze widget-app ook zeker handig om eens goed te bekijken.

Beginnen kun je met aangeven wat voor informatie je wilt zien, waaronder natuurlijk de tijd, maar ook de datum of het wel of niet laten zien van het plaatselijke weer. Nagenoeg alles is in te stellen, dus je kunt kiezen voor bepaalde weergaves van datums, waaronder een 12- of 24uur-notatie. Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden om de huidige datum te laten zien, waarbij je bijvoorbeeld de dag in letters of cijfers eerst ziet en dan het jaar, of het jaar laat je juist weg, waarbij je weer kiest voor de maand.

In de gratis variant heb je de keuze 12 stijlen qua lettertype en als je de volledige versie van de app koopt komen er dan nog 20 keuzes bij, waarbij je ook een eigen lettertype kunt kiezen. Naast het lettertype heb je als gebruiker ook weer de mogelijkheid om de kleur van de letters te kiezen, maar bijvoorbeeld ook de dikte en grootte ervan, waardoor je met hetzelfde lettertype toch verschillende widgets kunt maken. Alle bewerkingen die je uitvoert zijn direct te zien in het scherm, zodat je aanpassingen die je niet mooi vindt gelijk weer terug kunt draaien.

Bij het weer heb je de mogelijkheid om het update-interval aan te passen, bijvoorbeeld om de 30 minuten of om de 4 uur, maar je kunt er ook voor kiezen om dit handmatig te verversen. Daarbij kun je kiezen uit verschillende aanbieders van gegevens over het weer, waaronder Yahoo en OpenWeatherMap. Je kunt de eenheden kiezen en aanvinken of je wel of niet de locatie wilt zien.

Ook biedt de widget nog de mogelijkheid om bepaalde 'tikacties' te koppelen. Zo kun je ervoor zorgen dat een bepaalde applicatie wordt geopend als je op de klok tikt, maar ook als je op de datum of het weerbericht tikt. Zo kun je onder andere een wekker-app koppelen of bijvoorbeeld de Buienrader of WeerAlarm-app. Uiteraard kun je ook spelen met verschillende groottes qua widget om zo te kijken hoe de informatie eruit komt te zien als je kiest voor een bepaald formaat.

Betaalde variant

Naast vele nieuwe lettertypes, biedt de betaalde variant ook de mogelijkheid om het accupercentage in de widget te tonen en kun je verschillende tijdzones en de info daarvan naast elkaar tonen. Ook heb je net wat meer mogelijkheden om het uiterlijk van de widget aan te passen, bijvoorbeeld de hoeveelheid transparantie van de achtergrond. Ook is de betaalde variant van de app advertentievrij en het vrijkopen van alle mogelijkheden kost je eenmalig 99 cent, wat via een in-app-aankoop kan worden geregeld.

Beschikbaarheid

Downloaden van de widget-app kan gratis via onderstaande knop en werkt al vanaf Android 2.3, dus voor nagenoeg elke device.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk