Digitaal welzijn: zo stel je de Bedtijdstand tijdens opladen in

Digitaal welzijn: zo stel je de Bedtijdstand tijdens opladen in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het onderdeel Bijna bedtijd of Wind down van Digitaal welzijn heet nu Bedtijdstand en krijgt ook meteen een nieuwe handige functie. Zo werkt het.

Bedtijdstand 

De Bedtijdstand is onderdeel van Digitaal welzijn op je Android-telefoon. Voorheen heette de functie Bijna bedtijd of Wind down. De functie vult de bestaande niet storen-modus aan en moet ervoor zorgen dat je je smartphone eerder uitschakelt en zo op tijd naar bed gaat. Google voorziet in dit onderdeel namelijk het scherm van grijze tinten zodat je eraan herinnerd wordt om je klaar te maken voor een heerlijke nachtrust.

Screenshot van Digitaal welzijn Bedtijdstand

Sinds vorig jaar kun je specifieke dagen instellen voor de Bedtijdstand en nu voegt Google daar de mogelijkheid aan toe om de functie in te laten schakelen tijdens het opladen, als het bedtijd is. Dit is een extra optie naast het instellen op specifieke dagen.

Screenshot van Digitaal welzijn Bedtijdstand

Digitaal welzijn heeft tevens een handige Focusmodus die je kunt instellen voor afleidende apps die geblokkeerd moeten worden als jij je moet focussen op een moeilijke opdracht voor een klant of een uitgebreid onderzoek voor je studie. Op het Dashboard van Digitaal welzijn zie je in één oogopslag hoe vaak je je smartphone hebt ontgrendeld, hoe lang je hem hebt gebruikt, welke apps je hebt gebruikt en hoeveel notificaties je binnen hebt gehad. Hier kun je tevens App Timers instellen voor een maximale gebruikstijd per app, een uurtje Twitter per dag bijvoorbeeld.

Gerelateerde artikelen

Het is de bedoeling dat Digitaal welzijn op elke Androidtelefoon meegeleverd wordt, maar zover is het nog niet. Uit ons interview met Rose La Prairie, Product Manager Google Digital Wellbeing Google blijkt dat Google fabrikanten wel probeert over te halen om dit alsnog te doen zoals OnePlus. Gebruik jij Digitaal welzijn om je smartphonegebruik inzichtelijk te maken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk