Android-apps versturen met Dichtbij delen, zo werkt het

Android-apps versturen met Dichtbij delen, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De deelfunctie Dichtbij delen in Android krijgt in een komende update een nieuwe functie die alles te maken heeft met apps. De functie zal in de komende weken beschikbaar komen.

Dichtbij delen

Dichtbij delen of Nearby Share is een deelfunctie die lijkt op Apples AirDrop. Je kan met Dichtbij delen bestanden zoals afbeeldingen, links en documenten delen met je vrienden. Je kan de functie ook gebruiken om bestanden te versturen tussen je telefoon en andere apparaten zoals Chromebooks en (Chrome OS-)tablets. Voor het delen van deze bestanden gebruikt Dichtbij delen bluetooth en locatie.

Je kan bijvoorbeeld de deelfunctie gebruiken op je telefoon en een Chrome OS-apparaat zoals de Lenovo IdeaPad Duet. We leggen hier uit hoe dat in zijn werk gaat.

Gerelateerde artikelen

Android-apps versturen met Dichtbij delen, zo werkt het

Apps delen met Dichtbij delen

Google gaat Dichtbij delen nu uitbreiden met een nieuwe functie, het delen van apps tussen je telefoon en andere apparaten. Zodra deze mogelijkheid beschikbaar is, kun je je favoriete apps met anderen delen. Zo werkt dat:

  • Open de Google Play Store
  • Ga naar 'Mijn apps en games' in het zijmenu
  • Open het nieuwe menu 'Apps delen'
  • Selecteer de app of game die je wilt delen
  • De ontvanger accepteert het verzoek 

Google geeft aan dat deze nieuwe functie voor Dichtbij delen in de komende weken wordt uitgerold. Zodra jij op deze manier apps kunt delen, horen we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk