Deze WhatsApp-functie krijgt 5 belangrijke verbeteringen

Deze WhatsApp-functie krijgt 5 belangrijke verbeteringen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan statusberichten van WhatsApp straks delen met een select publiek. Daarnaast kan je ook een geluidopname als status plaatsen, je kan links delen en er is nog veel meer verbeterd aan de WhatsApp-status. Dit zijn alle nieuwigheden die in de komende weken worden uitgerold.

Updates voor WhatsApp-status

WhatsApp heeft net als in apps Instagram en Snapchat een Stories-functie, die in de app de 'Status' noemt. Je kan daar een foto of filmpje plaatsen dat 24 uur lang zichtbaar is voor contacten. Deze functie van WhatsApp lijkt wat minder populair dan op andere platformen en nu heeft WhatsApp op zijn blog heel wat nieuwe functies aangekondigd voor zijn Status.

Allereerst kun je nu kunnen kiezen wie je statusberichten te zien krijgt. Op WhatsApp kan je in contact staan met zowel vrienden als collega's en familieleden. Voortaan kan je precies selecteren wie je nieuwe statusbericht wel of niet te zien krijgt.

WhatsApp stelt voor: 5 grote verbeteringen voor je status

Nieuwe soorten van status

Statusberichten worden ook een stuk gevarieerder. Je kan voortaan een geluidsbericht als status plaatsen. Zo'n audiofragment kan maximaal 30 seconden duren, maar je kan uiteraard wel meerdere stukjes na elkaar plaatsen. Nieuw zijn ook de weblinks die je als een status kan plaatsen. Je contacten krijgen zo'n link te zien inclusief een handige voorvertoning van de webpagina. Zo is bijvoorbeeld een deel van een nieuwsartikel alvast zichtbaar.

Verder maakt het blogbericht van WhatsApp duidelijk dat statusberichten ook meer interactie zullen uitlokken. In de app is een groene ring te zien rond de profielafbeelding van contacten die een status hebben geplaatst. Als je die status dan hebt bekeken, dan kan je ook zelf erop reageren met een statusreactie. Dat doe je door omhoog te vegen en een emoji te kiezen op het moment dat je de status bekijkt.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Deze updates worden geleidelijk wereldwijd beschikbaar gemaakt voor gebruikers en ze zullen in de komende weken voor iedereen beschikbaar zijn. Kijk jij ernaar uit om deze nieuwe functies te testen? Misschien vind je de status van WhatsApp helemaal niet interessant? Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp stelt voor: 5 grote verbeteringen voor je status

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk