Deze update voor Google Foto's is klein maar fijn

Deze update voor Google Foto's is klein maar fijn

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De huidige manier van foto's of video's delen in Google Foto's gaat op de schop. Google heeft namelijk een update voor de app uitgebracht en die maakt het delen een stuk eenvoudiger.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Delen in Google Foto's wordt makkelijker

Als je in Google Foto's video's of foto's wil delen, dan moet je deze selecteren door ze ingedrukt te houden. Daarna kun je ze via het deelmenu delen met familie of vrienden. Je kunt er ook op tikken om ze te openen en vervolgens naar de opties te gaan om ze te delen. Deze manier van delen in Google Foto's gaat nu echter veranderen.

Gerelateerde artikelen

Google gaat de deelopties namelijk van boven naar beneden in de app verplaatsen. Dat ontdekte 9to5Google in een update van de app. Hoe dat eruit ziet, bekijk je in de onderstaande schermafbeeldingen. Dat betekent dat je nu, in plaats van de deeloptie bovenaan te selecteren of de afbeelding te openen, de optie onderaan kunt selecteren.

Als je vervolgens iets verder naar beneden scrolt, worden er ook voorgestelde contacten weergegeven. Handig, want je kunt dan de foto('s) meteen delen.

Deze update voor Google Foto's is klein maar fijn

Dit is een kleine verbetering voor Google Foto's maar het delen van media bespaart je zo wel wat tijd en extra stappen, vooral als je ze vaak deelt met dezelfde contactpersoon.

Beschikbaarheid

Op de redactie is de update nog niet gearriveerd. Het lijkt dus om een update aan de serverzijde te gaan, waarbij functies vanaf afstand ingeschakeld worden. Niet iedere Google Foto's-gebruiker zal de nieuwe deelopties meteen zien. Wat vind jij van de nieuwe deelopties? Zie jij ze al in de app? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Foto's-app? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

CoronaCheck
Alles over Google Foto's

Wil je meer weten over de Google Foto's-app? Hoe kun je Google Foto's synchroniseren met je pc? Of hoe je in Google Foto's razendsnel op datum zoekt? Je leest er alles over op onze Google Foto's-pagina. Hieronder vind je alvast artikelen over het delen van foto's en video's in de populaire app.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk