Deze steden krijgen een gedetailleerdere Google Maps-weergave

Deze steden krijgen een gedetailleerdere Google Maps-weergave

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Maps biedt momenteel al een zeer gedetailleerde weergave van steden, dorpen en andere locaties rondom de wereld. Eerder kondigde Google aan dat er nauwkeuriger gekeken zou worden naar details van straten, zoals bijvoorbeeld zebrapaden. Inmiddels lijkt de uitrol van de verbeteringen van start te zijn gegaan.

Gedetailleerde weergave Maps

Hoewel Googles straatweergave in Maps al relatief gedetailleerd is – en steeds gedetailleerder wordt, onder andere met de komst van stoplichten in het Google Maps-straatbeeld – werkt de zoekgigant ditmaal aan de kleinere, maar zeker niet minder belangrijke, details. Zo rolt Google middels deze update van Maps de weergave van zebrapaden uit; op die manier kan de navigatie-app een accuratere ‘looproute’ voorschotelen. Voorheen wist Google Maps namelijk niet waar je wegen over moest steken, wat soms leidde tot een langere looproute dan Google eerder had geschetst.

Deze steden krijgen een gedetailleerdere Google Maps-weergave

Naast de zebrapaden, geeft Google ook de vluchtheuvels aan: de plekken waar je als voetganger kan wachten tussen twee weghelften in. Andere details die na deze update accurater zijn, omvatten de breedte van weghelften, de afronding van hoeken van straten en de weergave van groenvoorziening rondom de wegen. Soms was de groenvoorziening wel aangegeven, maar werd dat in een groen vierkant vlak geplaatst. Na de update zijn de strakke randjes afgesneden en komt de weergave ervan overeen met de realiteit.

Toegankelijkheid van looppaden

Tot slot brengt Maps verbeteringen aan voor parken, waarbij de breedte van een looppad accurater wordt weergegeven en daarnaast worden eventuele trappen weergegeven in het grijs, zodat ook de mensen in een rolstoel of diegenen met een rollator beter weten waar ze aan toe zijn als ze ergens gaan wandelen. Het enige – en meteen ook het grootste – nadeel van deze update is dat Google dit voorlopig zal beperken tot vier steden wereldwijd: Londen, New York City, San Francisco en Tokyo, zo meldt Android Police.

Deze steden krijgen een gedetailleerdere Google Maps-weergave

Wanneer Google van plan is om meer steden te voorzien van gedetailleerde details op straatniveau, is onbekend. Wel heeft het bedrijf eerder te kennen gegeven dat het niet beperkt zal blijven tot de vier steden die als eerst toegang krijgen tot de gedetailleerde weergave. Google kondigde de functie in augustus aan, tezamen met de komst van een gedetailleerdere kleurweergave. Met de wijziging in kleuren maakt Google bijvoorbeeld onderscheid tussen zeeën en rivieren.

Uitrol van extra Maps-details

Hoewel afreizen naar één van deze vier steden voorlopig wordt afgeraden, kan je gerust een kijkje nemen in deze vier steden om te achterhalen of jij toegang hebt tot de gedetailleerdere weergave. Volgens AP wordt de update via de servers van Google verspreid: het heeft dus geen zin om direct de nieuwste versie van Maps te installeren.

Deze steden krijgen een gedetailleerdere Google Maps-weergave

Opvallend is dat de functie gekoppeld lijkt te zijn aan je Google-account. Mocht je deze functie niet direct terugzien, maar heb je wel meerdere accounts op jouw telefoon, probeer dan eens te wisselen tussen deze accounts.

Gerelateerde artikelen

Op de Androidworld-redactie kregen verschillende telefoons toegang tot de functionaliteit. Zie jij de functie al in Google Maps? Wat vind jij van deze gedetailleerdere weergave? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk