Deze gratis launcher voor je telefoon lijkt op Windows 10

Deze gratis launcher voor je telefoon lijkt op Windows 10

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Square Home is een launcher die kiest voor een heel andere aanpak dan wat je gewend bent van Android-launchers. Hij bestaat maar uit één pagina, en hij heeft een tegelweergave die doet denken van Microsoft Windows.

Square Home

Wie fan is van de software van Microsoft kan nu natuurlijk aan de slag met de uitstekende Microsoft Launcher voor Android. Toch is er nog een andere app die je aandacht bedient, want het startscherm dat Square Home laat zien, neemt vooral het uiterlijk van Windows over met de bekende tegels.

Toen Microsoft de eerste versie van Windows 8 uitbracht was er veelal protest. Het startscherm was van je bureaublad verdwenen, net als de icoontjes, en in de plaats kregen gebruikers een weergave die volledig bestond uit tegels. Die radicale designshift was te verregaand voor desktops, maar Square Home bewijst dat het prima werkt op telefoons. Je startscherm bestaat uit één lange lijst van tegels.

Deze gratis launcher voor je telefoon lijkt op Windows 10

Live tegels

Je kan zelf de structuur van die tegels bepalen, er is ondersteuning voor widgets en 'Live Tegels' geven extra functionaliteit aan het klassieke appicoontje van je startscherm. In sommige tegels kan je scrollen en je ziet bijvoorbeeld in chat-apps meteen hoeveel gemiste berichten je heb.

Gerelateerde artikelen

Deze gratis launcher voor je telefoon lijkt op Windows 10

Verder creëert Square Home ook een leuk effect met de achtergrond van je telefoon. Die wordt namelijk als achtergrond voor tegels gebruikt zodat hij er bijna als een puzzel uitziet. Wie niet zonder appdrawer kan, hoeft ook niets te vrezen, want ook die zit in deze app ingebouwd. Square Home werkt ook prima met grotere tabletschermen.

Square Home

Square Home

Square Home is een launcher die kiest voor een heel andere aanpak dan wat je gewend bent van Android-launchers. Hij bestaat maar uit één pagina, en hij heeft een t ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk