'Deze Google-app zet straks WhatsApp-chats over vanaf iPhone'

'Deze Google-app zet straks WhatsApp-chats over vanaf iPhone'

Google werkt aan een mogelijkheid om gesprekken in WhatsApp over te zetten van een iPhone naar een Android-toestel. De functie zal deel uitmaken van de 'Tool voor gegevensherstel' in Android. Al moet ook aan de kant van WhatsApp de migratie worden voorbereid.

WhatsApp-chats overzetten

WhatsApp lanceerde in bèta recent zijn multi-device-functie waarmee je de berichtendienst op vijf apparaten tegelijk kan laten werken. Het grote minpunt van deze feature is dat slechts één apparaat ervan een telefoon kan zijn. Er is ook nog nog geen makkelijke manier om gesprekken over te zetten van een iPhone naar een Android-apparaat, maar daar wordt wel alvast aan gewerkt.

Android-telefoons hebben al langer een functionaliteit waarmee je gegevens kan overzetten van een oude telefoon, inclusief iPhones, naar je nieuw apparaat. De 'Tool voor gegevensherstel', zoals hij officieel heet, heeft recent zelfs een plaatsje gekregen in de Play Store. 9To5Google heeft het apk-bestand inmiddels onderzocht en vond zo aanwijzingen dat Google je straks helpt om WhatsApp-chats over te zetten van iOS naar Android. Je nieuwe telefoon toont dan tijdens de migratie een QR-code die je op de iPhone moet scannen om de overdracht van gesprekken te starten.

Eerdere signalen

Op dit moment gaat het slechts om voorbereidend werk aan de kant van Google, maar WhatsApp zal de migratiefunctie eerst zelf in WhatsApp moeten bouwen alvorens die kan werken. Eerder raakte al bekend dat ook bij WhatsApp gewerkt wordt aan deze functie, en we kregen al screenshots van de interface te zien die dat bevestigen. Het is dus enkel een kwestie van tijd alvorens de feature wordt uitgerold, en dat zal vermoedelijk eerst in bèta zijn. Het is nog niet bekend wanneer we ze mogen verwachten.

'Deze Google-app zet straks WhatsApp-chats over vanaf iPhone'
Screenshot van de migratiefunctie in WhatsApp voor iOS

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Tool voor gegevensherstel
Met deze systeem-app kun je gegevens van je oude telefoon herstellen via een kabel of cloudback-up. De app is al op je Android-apparaat geïnstalleerd. ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties