Deze Google app maakt mensen met spraakprobleem beter verstaanbaar

Deze Google app maakt mensen met spraakprobleem beter verstaanbaar

Google werkt aan een nieuwe app die mensen met spraakproblemen zal helpen om zich makkelijker verstaanbaar te maken. De 'Relate'-app begrijpt wat de gebruiker zegt en Google herhaalt de boodschap met de stem van de Assistent.

Google Relate

Tijdens een online-evenement met wereldwijde pers heeft Google ons alvast een kijk gegeven in de ontwikkeling van een app genaamd Relate. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om mensen met spraakproblemen te begrijpen en vervolgens de boodschap duidelijk voor te lezen.

Relate komt met drie functies: 'luister', 'herhaal' en de 'Assistent'. Het luister gedeelte werkt in feite met geavanceerd algoritme voor spraak-naar-tekst dat de moeilijk verstaanbare boodschap correct interpreteert. De technologie past zich aan aan de specifieke manier waarop elke gebruiker praat. De herhaalfunctie werkt anders, want het is een spraak-naar-spraakmodel. De boodschap die eerder in tekst werd omgezet, wordt nu herhaald door Googles stem.

De Google Assistent-bedienen

Ten slotte is er nog de Assistent-functie. De Relate-app zorgt ervoor dat gebruikers rechtstreeks met Googles slimme hulpje kunnen praten, bijvoorbeeld om smarthome-apparaten in de buurt te bedienen. De Assistent beschouwt Google als een belangrijke functie voor de toekomst en het wil dat zoveel mogelijk gebruikers ermee aan de slag kunnen.

Op dit moment is Google Relate nog volop in ontwikkeling en het bedrijf maakte ook duidelijk dat de functie als eerste met het Engels zullen werken. Toch heeft het bedrijf wel de ambitie om Relate ook met andere talen te laten werken. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Mensen met spraakproblemen kunnen vandaag ook al aan de slag met de Talkie-app van de Nederlandse ontwikkelaar Erwin Oudshoorn. De tekst-naar-spraak-app werd recent verbeterd dankzij een nieuw soundboard waarmee je sneller kan communiceren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties