Twitter test functie die je uit gesprekken laat stappen waar je toch niets om geeft

Twitter test functie die je uit gesprekken laat stappen waar je toch niets om geeft

Dat sommige functies nog niet beschikbaar zijn voor Twitter, is best opmerkelijk. Dat geldt ook voor deze nieuwe functie die het leven van veel Twitteraars, waaronder onze eigen Dim, veel makkelijker zou kunnen maken.

Eindelijk een Twitter-gesprek kunnen verlaten

Als je eenmaal in de replies terecht bent gekomen van een Twitter-conversatie, dan zul je van elke reactie in dat gesprek een notificatie krijgen. Je bent namelijk vermeld in een tweet en de daaropvolgende antwoorden op die tweet zul je dus ook op je netvlies te zien krijgen. Na verloop van tijd kan het saai en zelfs vervelend worden om er telkens meldingen en vermeldingen over te krijgen. Dat is iets waar onze Dim dagelijks mee te maken heeft. Hij wordt namelijk heel vaak vermeld in conversaties van mensen uit Azië die willen afspreken bij een Dim Sum-restaurant om de hoek.

Twitter test functie die je uit gesprekken laat stappen waar je toch niets om geeft

Sinds vorig jaar test Twitter al de mogelijkheid om je vermelding in zo'n conversatie weg te halen. Je wordt dan niet meer gestoord door de berichten in zo'n thread. Reverse engineer Jane Manchun Wong heeft nu ontdekt dat deze test in de volgende fase is aanbeland: de knopfase. In de screenshot zie je die knop waarmee je een ​​gesprek kunt verlaten, je vermelding weg kunt halen of om toekomstige vermeldingen in het gesprek te stoppen. Waar je ook voor kiest, je zult geen meldingen meer over het gesprek ontvangen.

Twitter werkt aan nog meer handige functies. Zo kan je voortaan DM's in Twitter bovenaan vast te maken. Je vindt de berichten dan in een oogopslag weer terug. Daarnaast test Twitter bij een deel van zijn gebruiker een downvote-knop waarmee je kan aangeven dat een reacties in een draadje irrelevant is. Meer informatie over beide opties vind je hier.

Stoor jij je, net als @Dim, soms aan vermeldingen op Twitter en de golf aan reacties waarin je terecht kan komen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel waar je veilig bent voor vermeldingen. Laat het @Dim weten in zijn reacties op Twitter.

Twitter
Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

Meer info

Lees meer over:
Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties