Deze app test of je telefoon nog waterdicht is, en het werkt echt

Deze app test of je telefoon nog waterdicht is, en het werkt echt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De app Water Resistance Tester kan de waterbestendigheid van smartphones controleren. Is je telefoon nog steeds bestand tegen een duik in het water? Je kan het in enkele seconden tijd controleren, en wij laten zien hoe het werkt.

Waterdichte smartphones

Heel wat telefoons zijn vandaag waterdicht. Het is bijna eens standaard feature geworden voor premium smartphones, maar daarnaast zien we het ook steeds vaker bij midrange telefoons. Denk aan de Samsung Galaxy A52 bijvoorbeeld of de Sony Xperia 10 III. Beide smartphones komen met een IP68-certificaat, en dat wil zeggen dat hij een halfuur lang onderwater kan blijven, en dat terwijl hij anderhalve meter diep kan liggen.

Bij zo'n waterdichte telefoon moet je er rekening mee houden dat hij naarmate je hem langer gebruikt misschien niet meer even goed beschermt dan toen je hem kocht. Als je telefoon al enkele flinke klappen op de grond te verwerken heeft gekregen dan kan dat schade veroorzaken aan de pakking, lijm en zegels die het water buitenhouden.

Zo test je de waterdichtheid van je telefoon

Water Resistance Tester

De gratis app Water Resistance Tester kan voor je controleren of je smartphone nog tegen water bestand is, en dat met een simpele test. Je oefent met beide duimen lichte druk uit op het scherm, en de app gebruikt dan de barometer om te kijken of je toestel nog waterdicht is. Je kan de app ook niet om de tuin leiden, want bij telefoons die niet waterdicht is, heeft ze ze dat meteen door. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je je telefoon mee moet nemen op een zwempartijtje omdat hij in de test is geslaagd.

Gerelateerde artikelen

Een vereiste om te werken is wel dat je telefoon een barometer heeft. Die ontbrak bij de Xperia 10 III en dan kan je de waterdichtheid dus niet testen. De Pixel 5 wist wel met glans te slagen. Heb jij ontdekt dat je waterdichte telefoon niet meer zo waterdicht is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Water Resistance Tester

Water Resistance Tester

Water Resistance Tester De gratis app Water Resistance Tester kan voor je controleren of je smartphone nog tegen water bestand is, en dat met een simpele test. Je oef ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk